PLAY OFF? ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ…

0
719

Πολύ μεγάλη πέτυχε ο Απόλλων Σμύρνης πριν από λίγο στην Θεσσαλονίκη επί του ΠΑΟΚ, σε ένα κακό ματς με πάμπολλα λάθη και από τις 2 πλευρές.

Βέβαια αυτό ποσώς ενδιαφέρει τους Απολλωνιστές που κέρδισαν ακόμα 3 βαθμούς και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από τα 2 πρώτα παιχνίδια.

Ο αγώνας ξεκίνησε εξαιρετικά για τον ΠΑΟΚ που σκόραρε στις 3 πρώτες του επιθεσεις και προηγήθηκε 3-0. Ο Απόλλων πήρε ταιμ άουτ σε εκείνο το σημείο και κατάφερε να σταματήσει την επίθεση του ΠΑΟΚ. Ομως και ο ίδιος ήταν πολύ κακός σε αυτό το διάστημα, στο οποίο ο Γαλανίδης έκανε πάρτι.
Η 1η περίοδος έδειχνε να ολοκληρώνεται 4-1, αφού ο ΠΑΟΚ σκόραρε 11″ πριν το τέλος της περιόδου, αλλά τα λάθη ξεκίνησαν από εκείνο το σημείο. Είναι απίστευτο που οι παίκτες του Απόλλωνα βρήκαν εύκολα τον τρόπο να περάσουν την μπάλα στα 2 μέτρα κι εκεί το λάθος μαρκάρισμα επέφερε πέναλτι σε νεκρό χρόνο.

Από την 2η περίοδο και μετά ο ΠΑΟΚ υπέπεπτε σε παιδαριώδη λάθη σε επίθεση και άμυνα. Ειδικά στην επίθεση υπήρχαν στιγμές που δεν έμπαινε κανείς στα 2 μέτρα και γινόταν σουτ έτσι για να γίνει. Μάλιστα υπήρχαν και κάποιες άλλες στιγμές που το σουτ γινόταν πολύ βιαστικά. Αυτό σημαίνει οτι οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν πλέον βαθιά μέσα στο μυαλό τους ότι φουνταριστός δεν υπάρχει και οποιαδήποτε στιγμή δοθεί η ευκαιρία, πρέπει να σουτάρουμε κι ας θέλει ακόμα 10-15″. Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να πάει φέτος ψηλά, θα πρέπει να παίξει και με τον χρόνο. Και να βρει έναν τρόπο να επιτίθεται χωρίς φουνταριστό.
Επίσης εδώ θέλω να πω ότι το όπλο του ΠΑΟΚ φέτος είναι ο Γαλανίδης. Ο Κώστας ξεκίνησε εντυπωσιακά αλλά στην συνέχεια έπεσε. Ο λόγος είναι ότι οι γρήγορες επιθέσεις επιφέρουν και περισσότερα σουτ και οι συμπαίκτες του πραγματοποιούσαν γρήγορες ως κατά το πλείστον επιθέσεις. Γενικά το ματς, επειδή έτσι παίζει και ο Απόλλων, ήταν πολύ βιαστικό (όχι γρήγορο) με πολλά λάθη αλλά και περισσότερες ευκαιρίες για σουτ.
Φυσικά το πολύ σημαντικό σημείο του παιχνιδιού που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Απόλλωνα ήταν η αποβολή με αντικατάσταση του Τίγκα στο 8-7, 5′ περίπου πριν την λήξη. Η άμυνα άλλαξε χωρίς αυτόν και ο Απόλλων το εκμεταλλεύτηκε.

Από την άλλη, ο Απόλλων κατάφερνε να παραμένει μέσα στο παιχνίδι σε απόσταση αναπνοής (σε διαφορά που κυμαινόταν από το 1 έως τα 2 γκολ). Περίμενε τα λάθη του ΠΑΟΚ για να κλέψει το ματς στο τέλος, κι έτσι έγινε.
Ο Μόσκοφ που στον προηγούμενο αγώνα εντυπωσίασε, ήταν μέτριος, αλλά από την άλλη ήταν πολύ καλός ο Λέκιτς. Ο Παπάκος έδωσε πολλές μάχες στα 2 μέτρα αλλά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός, ενώ πολύ καλός ήταν ο Χ.Δερμιτζάκης και ο Παπαδόπουλος.
Ο Απόλλων κόλλησε στην αρχή στο πρες του ΠΑΟΚ. Ο Παπάκος δεν μπορούσε να παίξει με τον Τίγκα και η επίθεση πήγαινε μακριά από το τέρμα του Γαλανίδη. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν συνέχισε να παίζει πιεστική άμυνα μέχρι το τέλος. Ο στόχος του ΠΑΟΚ ήταν να περιορίσει τους 2 ξένους. Με τον ένα (Μόσκοφ) τα κατάφερε. Οχι όμως με τον άλλο.
Αυτό πάντως που έκρινε το ματς ήταν ο κακός παραπάνω του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Θεσσαλονικείς, ειδικά στην τελευταία περίοδο, έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να μην σκοράρουν.
Ο Απόλλων δεν έπαιξε καμία σπουδαία άμυνα στο λιγότερο, αλλά ήταν απλά προσεκτικός στους 2 ξένους ειδικά από την 3η περίοδο και μετά. Αυτό όμως που έκανε ο Απόλλων ήταν να παίξει πολύ καλά απέναντι στην επιθετική άμυνα του ΠΑΟΚ στο λιγότερο, που άφηνε τα δοκάρια ελεύθερα. Μπορεί στην αρχή, κυρίως ο Παπάκος, να μην μπορούσε να σκοράρει από κοντά, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Το 3-0 της τελευταίας περιόδου υπέρ του Απόλλωνα έκρινε την αναμέτρηση.
Τελικό σκορ 8-9 (4-2, 2-2, 2-2, 0-3)
Σκόραραν για τον ΠΑΟΚ (4/10 παραπάνω) οι Κουλούρης 3, Ζάτοβιτς 1, Μαξίμοβιτς 1, Τσολακούδης 1, Μουρατίδης 1 και Τίγκας 1.
Για τον Απόλλωνα (5/10 παραπάνω και 1/1 πέναλτι) σκόραραν οι Λέκιτς 2, Μοσκόφ 2, Χ. Δερμιτζάκης 1, Παπαδόπουλος 1, Δ. Δερμιτζάκης 1, Παπάκος 1 και Φωκάς 1.