«Το στυλ παιχνιδιού μου βασίζεται στην ένταση»
Ο Στέλιος Αργυρόπουλος, ο οποίος αγωνίζεται στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Φερεντσβάρος, είναι ο τύπος του παίκτη που μπορεί να συνεισφέρει σε κάθε θέση και να κάνει ό,τι χρειάζεται σε μια δεδομένη στιγμή για να κερδίσει η ομάδα. Αυτό είναι κάτι που τον ωθεί ως αθλητή.
«Το στυλ παιχνιδιού μου βασίζεται στην ένταση, σε συνδυασμό με την ηρεμία που προσπαθώ να διατηρώ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μπορώ να παίξω σε όλες τις θέσεις, επιθετικά, και αυτό με βοηθάει πολύ κατά τη διάρκεια των αγώνων» είπε και πρόσθεσε: «Πάντα με εμπνέουν οι άνθρωποι που δίνουν το 100% σε ό,τι κάνουν, ανεξάρτητα από το αν είναι στον αθλητισμό ή όχι», δήλωσε στο Scoring Goals .
Ο Αργυρόπουλος έγινε γνωστός το 2013, όταν έπαιξε τις πρώτες του διεθνείς συμμετοχές με την ομάδα των νέων. Ξεκίνησε με τον Εθνικό στο ελληνικό πρωτάθλημα την περίοδο 2014-2016 και στη συνέχεια για τον θρυλικό ελληνικό σύλλογο Ολυμπιακό την περίοδο 2016-21, κατακτώντας το LEN Champions League της σεζόν 2017-18.
«Κέρδισα πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας και τρία Σούπερ Καπ Ελλάδας, καθώς και, φυσικά, το Champions League του 2018» επισήμανε.
Με την Γιουγκ Ντουμπρόβνικ κατέκτησε το πρωτάθλημα Κροατίας τη σεζόν 2021-22. Με τη Φερεντσβάρος έχει κερδίσει τα ουγγρικά πρωταθλήματα του 2023, του 2024 και του 2025. Τα ουγγρικά Κύπελλα εξασφαλίστηκαν το 2022, το 2023, το 2024 και το 2025 και τα δύο τελευταία Champions League της LEN - το 2024 και το 2025.
Η τελευταία του διάκριση ήρθε μόλις την Τετάρτη αυτής της εβδομάδας, κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο LEN Super Cup. Η ικανότητά του στο νερό δεν έχει περάσει απαρατήρητη, καθώς συμπεριλήφθηκε στις ομάδες Media All Star των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 και του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου.
Όταν ρωτήθηκε ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλός του, είπε: «Δεν έχω έναν συγκεκριμένο, πιο δύσκολο αντίπαλο, μου αρέσει να αγωνίζομαι εναντίον αθλητών που επικεντρώνονται έντονα στην άμυνα και παίζουν επιθετικά στην επίθεση».
Σχετικά με την κατάσταση της εθνικής ομάδας, ο Αργυρόπουλος δήλωσε: «Για την ελληνική εθνική ομάδα, ο πιο δύσκολος αντίπαλός μας μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι είμαστε ο εαυτός μας. Συχνά φτάνουμε πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου, αλλά κατά κάποιο τρόπο δεν έχουμε καταφέρει να το πετύχουμε ακόμα. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι βελτιωνόμαστε συνεχώς και αυτό θα αλλάξει». Η απόδειξη θα έρθει το 2026, όταν η Ελλάδα θα αγωνιστεί για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιανουάριο και στη συνέχεια θα αγωνιστεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο στα μέσα της χρονιάς.
Εξετάζοντας τους νέους κανόνες που εισήχθησαν φέτος, ο Αργυρόπουλος δήλωσε: «Οι νέοι κανόνες φέρνουν περισσότερα σουτ και γρηγορότερες επιθέσεις. Θεωρητικά, είναι πιο ενδιαφέρον για τον θεατή, αλλά νομίζω ότι κάνει τη δουλειά των διαιτητών πολύ πιο δύσκολη, καθώς πολλά πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα και μόνο δύο διαιτητές πρέπει να τα παρακολουθούν — κάτι που είναι αρκετά δύσκολο» και συμπλήρωσε:
«Πιστεύω ότι προσαρμοστήκαμε πολύ γρήγορα και μας αρέσουν οι νέοι κανόνες, καθώς ταιριάζουν καλά στο στυλ παιχνιδιού μας. Η ζωή ενός παίκτη υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις, γυμναστική και συνήθως πολύ χρόνο στο δρόμο λόγω της κυκλοφορίας, καθώς και αγώνες κάθε Σάββατο. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πραγματικές εγκαταστάσεις ή καταλύματα για τους αθλητές που σπουδάζουν και πολλοί αναγκάζονται επίσης να εργαστούν λόγω της ερασιτεχνικής φύσης του αθλήματος στη χώρα μας».
Και παρόλα αυτά, η Ελλάδα καταφέρνει να καταγράψει μερικά εκπληκτικά αποτελέσματα σε επίπεδο ελίτ! «Η Ελλάδα έχει επιτυχίες στην υδατοσφαίριση επειδή πιστεύω ότι η κολύμβηση είναι μέρος της κουλτούρας μας — σε κάθε ελληνική παραλία θα δείτε ανθρώπους να παίζουν με μπάλες και να πυροβολούν στο νερό. Το παράδοξο, ωστόσο, είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν την υδατοσφαίριση ως άθλημα», είπε.
«Ο στόχος της εθνικής ομάδας είναι πάντα να φτάνει στην κορυφή και εργαζόμαστε μόνο με αυτό κατά νου. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρέπει να βελτιωνόμαστε συνεχώς και αυτός είναι ο σκοπός μας!»
Ο Αργυρόπουλος γνωρίζει ότι η καριέρα του ως παίκτης θα τελειώσει κάποια μέρα, αλλά έχοντας μόλις κλείσει τα 29 του χρόνια, έχει άφθονο χρόνο να σκεφτεί και να σχεδιάσει το μέλλον. «Η υδατοσφαίριση είναι κάτι που αγαπώ με όλη μου την καρδιά από τότε που ήμουν παιδί, οπότε στο μέλλον, μετά το τέλος της αθλητικής μου καριέρας, θα ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι με το άθλημα σε κάποιον άλλο ρόλο».
Ο Αργυρόπουλος σημείωσε 14 γκολ και τερμάτισε πρώτος στην κατάταξη της ομάδας του στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Σιγκαπούρης, αλλά ήταν μόνο ένας από τους πολλούς στην κατάταξη, με τους Ευσταθία Καλογερόπουλο και Νικόλαο Γκίλα να πετυχαίνουν από 13 γκολ ο καθένας, και τον Κωνσταντίνο Γενηδούνια να πετυχαίνει 10 γκολ. Επιπλέον, ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος έχει αποδείξει ότι είναι μια εξαιρετική άμυνα στην τελευταία γραμμή της εστίας.
Για την ιστορία, ο Αργυρόπουλος έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή του ένα ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2020 και ένα ασημένιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2018 στην τεράστια τροπαιοθήκη του.