Το νέο Champions League
Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την αγωνιστική σεζόν 2025-26 διευρύνονται, καθώς στο Champions League και το Euro Cup, έρχεται και το νεοσύστατο Conference Cup, που αντικαθιστά το Challenger Cup και δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής και στις ομάδες των χωρών που βρίσκονται στις 10 πρώτες θέσεις στο ranking των χωρών.
Παράλληλα, η European Aquatics έχει ανακοινώσει αλλαγές και στον τρόπο διεξαγωγής τόσο στο Champions League, όσο και στο Εuro Cup. Οι Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη (προκριματικά) θα πάρουν μέρος στο Champions League, οι Παναθηναϊκός και Απόλλων Σμύρνης (προκριματικά) και οι Πανιώνιος και ΠΑΟΚ στο Conference Cup.
Στο Champions League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομάδες των χωρών που βρίσκονται στις θέσεις 1-12 του ranking.
Οι πρώτες 10 χώρες μπορούν να συμμετάσχουν με την πρωταθλήτρια και τη δευτεραθλήτρια και οι χώρες που βρίσκονται στο 11-12, η Γεωργία και η Τουρκία, με τις πρωταθλήτριες.
Στο Champions League ξεχωρίζει η επιστροφή της Προ Ρέκο. Η ιταλική ομάδα, πολυνίκης με 11 κατακτήσεις, μετά την περιπέτεια του περασμένου καλοκαιριού και τον κίνδυνο διάλυσης, όχι μόνο έμεινε στον αφρό, αλλά διατήρησε τα πρωτεία στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ κατέκτησε για πρώτη φορά και το Euro Cup.
Oι πρωταθλήτριες ομάδες των χωρών από το 1-10 στο ράκινγκ, πάνε απευθείας στην πρώτη φάση των ομίλων και στους 16 της διοργάνωσης. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός.
H δευτεραθλήτρια Βουλιαγμένη θα ξεκινήσει από τα προκριματικά, με τη συμμετοχή μάξιμουμ 12 ομάδων και μίνιμουμ 10, με στόχο να πάρει ένα από τα έξι εισιτήρια που οδηγούν στη φάση των «16». Οι υπόλοιπες ομάδες θα συνεχίσουν στα προκριματικά του Euro Cup. Όσον αφορά ο τρόπος διεξαγωγής των προκριματικών θα καθοριστεί με τον αριθμό των ομάδων που θα πάρουν μέρος.
Βασική λεπτομέρεια, μπορεί να υπάρξουν ομάδες που δεν θα πάρουν μέρος λόγω οικονομικών και άλλων λόγων.
Οι ημερομηνίες στη φάση των ομίλων μέχρι το Final 4
Οι έξι αγωνιστικές στη φάση των ομίλων, με τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων, θα αρχίσουν το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου 2025 και θα ολοκληρωθούν το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2026. Οι όμιλοι της προημιτελικής φάσης, δύο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων, θα αρχίσουν το διήμερο 3-4 Μαρτίου 2026 και θα ολοκληρωθούν το διήμερο 19-20 Μαΐου 2026. Το Final 4 για 3η διαδοχική χρονιά θα φιλοξενηθεί στη Μάλτα (11-13 Ιουνίου 2026).
Οι ομάδες που θα παίξουν απευθείας στη φάση των ομίλων
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)
Προ Ρέκο (Ιταλία)
Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)
Ραντνίτσκι (Σερβία)
Γιαντράν Σπλιτ (Κροατία)
Μαρσέιγ (Γαλλία)
Ανόβερο (Γερμανία)
Οραντέα (Ρουμανία)
Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο)
Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα προκριματικά
Βουλιαγμένη (Ελλάδα)
Μπρέσια (Ιταλία)
Βάσας (Ουγγαρία)
Σαμπαντέλ (Ισπανία)
Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία)
Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Πέι Ντε (Γαλλία)
Σπαντάου (Γερμανία)
Στεάουα (Ρουμανία)
Πρίμορατς (Μαυροβούνιο)
Γαλατασαράι (Τουρκία)*
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)**
*Αν η Γαλατασαράι και η πρωταθλήτρια Γεωργίας αποσυρθούν από τα προκριματικά του Champions League, μπορούν να συμμετάσχουν στα προκριματικά του Euro Cup.
**Στη Γεωργία δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί η πρωταθλήτρια.