Παιδιά, κολύμπι και ασφάλεια
Το πρόγραμμα AquaSafe Kids (ASK) της European Aquatics έλαβε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το έργο, χρηματοδοτούμενο μέσω Erasmus+, θα διαρκέσει 36 μήνες με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.
Ο Πρόεδρος της European Aquatics, Antonio Silva, επισκέφθηκε τη Μάλτα κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων Αγώνων Υδατοσφαίρισης Κορασίδων U18, για να συζητήσει την πρόοδο του έργου με την Aquatic Sports Association of Malt. Το ASK στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας και της εκπαίδευσης στο κολύμπι για παιδιά, ενσωματώνοντας τη διδασκαλία στο σχολικό περιβάλλον, προωθώντας συχνή συμμετοχή, εμπιστοσύνη στο νερό και ενσωμάτωση όλων. Το πρόγραμμα θα προσφέρει:
Το Water Education Toolkit (WET) για συμπεριληπτική διδασκαλία. Το Water Safety Organisational Toolkit (WOT) για διαχειριστές πισινών και τοπικές αρχές. * Ψηφιακή πλατφόρμα παρακολούθησης και κινητοποίησης παιδιών, οικογενειών και σχολείων. Στο έργο συμμετέχουν εταίροι από Κροατία, Εσθονία, Αυστρία, Ουγγαρία, Γεωργία, Βουλγαρία, καθώς και το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ και η SportMalta. Η European Aquatics θα ανακοινώσει σύντομα λεπτομέρειες για την έναρξη και τις δραστηριότητες ανά χώρα.
Πηγή: European Aquatics