Δαγκωτό στον Φουντούλη ο Μαχαίρας
Το 2021 περνάει στην ιστορία και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τη νέα χρονιά. Το pisina.net, σεβόμενο τον ρόλο του στο χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης, ζήτησε από τους προπονητές της Α1 κατηγορίας να αναδείξουν: 1. Τους πέντε, κατά σειρά, καλύτερους παίκτες της χρονιάς 2. Τον καλύτερο νέο παίκτη του 2021 (από την κατηγορία νέων ανδρών και νεότερο) και 3. Το κορυφαίο τερματοφύλακα.
Ο 10ος που δίνει την ετυμηγορία του είναι ο προπονητής του ΝΟ Χανίων, ο Ηλίας Μαχαίρας (προηγήθηκαν ο τεχνικός της ΑΕΚ Δημήτρης Μάζης, ο Μάκης Βολτυράκης του Υδραϊκού, ο Κώστας Λούδης του Περιστερίου, ο Κώστας Δήμου του Πανιωνίου, ο Γιάννης Κατρουτζανάκης του ΑΝΟ Γλυφάδας, ο Θοδωρης Χατζηθεοδώρου του ΠΑΟΚ, ο Νίκος ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ του Απόλλωνα, ο Χέρβο Κόλιανιν του ΝΟΒ και ο Νίκος Βενετόπουλος του ΟΥΚ Βόλου). Σύμφωνα με τον Ηλία Μαχαίρα καλύτερος παίκτης της χρονιάς ήταν ο Αρχηγός της εθνικής και του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Φουντούλης. Κορυφαίος τερματοφύλακας ο Μάνος Ζερδεβάς του Ολυμπιακού και καλύτερος νέος παίκτης ο Νίκος Γκίλλας του Ολυμπιακού.
Η ψηφοφορία του Ηλία Μαχαίρα είναι η κάτωθι:
Οι 5 καλύτεροι (κατά σειρά) του 2021:
1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ-Ολυμπιακός
2. Δημήτρης Σκουμπάκης - ΝΟΒ
3. Ντίνος Γεννηδουνιάς - Ολυμπιακος
4. Στέλιος Αργυρόπουλος - Κανακάκης (Γιουγκ Ντουμπρόβνικ)
5. Αλέξανδρος Παπαναστασίου - Γιουγκ
Καλύτερος τερματοφύλακας:
ΜΑΝΟΣ ΖΕΡΔΕΒΑΣ - Ολυμπιακός
Κορυφαίος νέος παίκτης:
ΝΙΚΟΣ ΓΚΙΛΛΑΣ - Ολυμπιακος
Σημειώνεται ότι στο τέλος της διαδικασίας (Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου) και μετά την ετυμηγορία των 16 προπονητών θα γίνει η ανάδειξη των κορυφαίων του 2021 από το pisina.net.
Μέχρι την Πέμπτη 23/12 θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία ψηφοφορίας των προπονητών της Α1 γυναικών για τις κορυφαίες αθλήτριες της χρονιάς.
Την προσεχή εβδομάδα το pisina.net θα ζητήσει την ετυμηγορία των αρχηγών των ομάδων της Α1 ανδρών και γυναικών.
Pisina.net