Αρχίζει ένα ακόμη πρωτάθλημα
Σε 20 ημέρες θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Waterpolo League 2 Γυναικών, με τη συμμετοχή δέκα ομάδων οι οποίες είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους.
Αναλυτικά στον Α΄ Όμιλο έχουν τοποθετηθεί: ΑΟ Καστέλλας, Ηλυσιακός, ΟΦΗ, ΝΟ Χίου, ΠΕΚΕΒ, ενώ στον Β΄ Όμιλο υπάρχουν: Άρης Θεσσαλονίκης, ΝΓΣ Ηρακλής, ΟΦΘ, ΝΟ Λάρισας αλλά και η ΑΕΚ.
Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος στα play off θα δημιουργηθεί όμιλος με τις ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και την 2η θέση της κατάταξης των ομίλων της Α΄ Φάσης, όπου αγωνίζονται όλοι με όλους (σύστημα pool), ενώ ισχύει η ισοπαλία και οι 2 πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης, ανέρχονται στην Water Polo League Women, της αγωνιστικής περιόδου 2026-27.
Στα play out δημιουργείται όμιλος με τις ομάδες που κατέλαβαν την 4η και 5η θέση της κατάταξης των ομίλων της Α΄ Φάσης, όπου αγωνίζονται όλοι με όλους (σύστημα pool), ενώ ισχύει η ισοπαλία και οι 2 τελευταίες ομάδες της τελικής κατάταξης, υποβιβάζονται στην Εθνική Κατηγορία Γυναικών, της αγωνιστικής περιόδου 2026-27.
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας
Α΄ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 24/1
12:30 Ηλυσιακός-ΠΕΚΕΒ
15:00 ΟΦΗ-ΝΟ Χίου
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Κυριακή 25/1
13:00 ΟΦΘ-ΝΟ Λάρισας
15:00 ΝΓΣ Ηρακλής-ΑΕΚ
ΕΔΩ η προκήρυξη του πρωταθλήματος.
pisina.net