Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απομένουν 3 ενδιαφέρουσες αγωνιστικές

Ο Χρήστος Μαντζουρίδης, προπονητής υποδομών του Άρη Θεσσαλονίκης και διεθνής στις εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζει το σχόλιό του αναφορικά με τα διαδραματισθέντα στο χώρο της Α1 κατηγορίας υδατοσφαίρισης των αντρών. Ο Χρήστος σχολιάζει σήμερα τα αποτελέσματα του Σαββάτου στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

N.O.XIOY – A.E.K. 8-7 (1-1,3-4,1-2,3-0)

Σούπερ ντέρμπυ είχαμε στο Ιωνικό κολυμβητήριο. Η Χίος από την στιγμή που γύρισε στο νησί  και με την βοήθεια των φιλάθλων της, έχει ανεβάσει την απόδοση της και το Σάββατο κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά την νίκη στον αγωνιστικό χώρο (είχε προηγηθεί η νίκη στα χαρτιά επί του Νηρέα που δεν είχε έρθει να αγωνιστεί). Η ΑΕΚ συνέχισε της καλές τις εμφανίσεις σε μια δύσκολη έδρα αλλά πλήρωσε το κακό της τελευταίο οκτάλεπτο. Οι άνθρωποί της έχουν πολλά παράπονα από τους διαιτητές και εξέδωσαν και ανακοίνωση που αναφέρονται στα σημεία που κατά την γνώμη τους αδικήθηκαν, όπως και στην κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Κοκκινάκης, μετά την λήξη του παιχνιδιού.                                                                                                 Όσο αφορά το παιχνίδι μετά από ένα κλειστό πρώτο οκτάλεπτο που έληξε 1-1 η ΑΕΚ κατάφερε να ξεφύγει με 1-4 και 2-5 στο δεύτερο. Οι νησιώτες όμως κάναν την αντεπίθεσή τους και ισοφάρισαν το παιχνίδι σε 5-5 πριν η ΑΕΚ πετύχει άλλα δύο τέρματα και προηγηθεί με 5-7 στην λήξη του τρίτου. Στο τελευταίο οκτάλεπτο και μέσα σε τέσσερα λεπτά η Χίος κατάφερε να προηγηθεί με τον Παππά ( 8-7 στο 4:09 ). Αυτό ήταν και το τελικό σκορ αφού μέχρι το τέλος δεν μπήκε άλλο τέρμα. Πρώτοι σκόρερ της Χίου οι Παππάς και Καρακάσης με δύο τέρματα και της ΑΕΚ ο Κοκκινάκης με τρία. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ξεκαθάρισε ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να κυνηγήσει την τρίτη θέση του ομίλου και στόχος της πλέον είναι να διασφαλίσει την τέταρτη για την οποία θα δώσει μάχη με Υδραϊκό και Εθνικό. Η Χίος συνεχίζει την προσπάθεια της έτσι ώστε να μπει στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος με όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 12-15 (2-2,4-5,3-3,3-5)

Άλλο ένα ντέρμπυ έγινε στον Πειραιά σε ένα παιχνίδι κατά το οποίο ο Πανιώνιος δεν ήταν αποτελεσματικός (σύμφωνα με τον προπονητή του) και δεν κατάφερε να φτιάξει διαφορά στην διάρκεια του παιχνιδιού πράγμα που ήταν μέσα στα αρχικά του πλάνα. Από την άλλη ο Εθνικός συνεχίζει να παρουσιάζει μια δυνατή ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια και ίσως θα έπρεπε να έχει περισσότερους βαθμούς μέχρι σήμερα. Στο παιχνίδι δόθηκαν τρεις αποβολές με αντικατάσταση στα τελευταία λεπτά, φαινόμενο αρκετά συχνό στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Φάνης Κουντουδιός μετά την λήξη του αγώνα σε δηλώσεις του εξέφρασε τα παράπονα για τον τρόπο που κατά την γνώμη του συμπεριφέρονται οι διαιτητές στην ομάδα του.                                                                                                         Σε καμιά στιγμή του παιχνιδιού ο Πανιώνιος δεν ένιωσε σίγουρος για την νίκη και την διαφορά την έφτιαξε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Είχε σαν πρώτο σκόρερ τον Γούνα με πέντε τέρματα, ενώ για τον Εθνικό 4 έβαλε ο Μπέτο και 3 ο Μαθιόπουλος. Την επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός παίζει εκτός έδρας με τον Υδραϊκό σε ένα παιχνίδι που θα καθορίσει ποιος από τους δύο θα συνεχίσει την μάχη με την ΑΕΚ για την τέταρτη θέση του ομίλου.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 6-13 (2-3,0-3,0-4,4-3)

Μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο οκτάλεπτο που έληξε 2-3 ο Υδραϊκός πάτησε γκάζι και με βασικό όπλο την άμυνα και τον παίκτη λιγότερο ( τελείωσε το παιχνίδι με 1/7 ) έτρεξε ένα 0-7 στα δύο επόμενα οκτάλεπτα και μπήκε στο τελευταίο προηγούμενος με 2-10. Ο ρυθμός έπεσε στο τελευταίο και έδωσε το δικαίωμα στον Νηρέα να μαζέψει την διαφορά. Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ο Δανούρδης με τρία τέρματα, ενώ για τον Υδραϊκό για ένα ακόμα παιχνίδι οι Ιάπωνες παίκτες του ( Σουζούκι 3, Τακάτα 2 ) και ο Ρομπόπουλος ( 2 τέρματα) τράβηξαν το βάρος της επίθεσης. Την επόμενη αγωνιστική ο Υδραϊκός υποδέχεται τον Εθνικό σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πια ομάδα θα συνεχίσει να έχει πιθανότητες για την τέταρτη θέση του ομίλου. Από την άλλη ο Νηρέας και όσο η Χίος και τα Χανιά συνεχίζουν να μαζεύουν βαθμούς ενώ αυτός όχι, δύσκολα θα έχει τύχη να αποφύγει μια από τις δύο τελευταίες θέσεις και στην Β’ φάση του πρωταθλήματος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-15 (1-1,2-3,2-5,2-6)

Δυσκολεύτηκε για δύο οκτάλεπτα ο Ολυμπιακός απέναντι στο νεανικό συγκρότημα του Δημήτρη Μάζη. Το ημίχρονο έληξε στο 3-4 αλλά ο Ολυμπιακός (που ίσως για πρώτη φορά φέτος είχε κακό παίκτη παραπάνω) κατάφερε στην συνέχεια να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητα των παικτών του και να πάρει τελικά μια εύκολη νίκη. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις καλές εμφανίσεις  και αυτό που κρατάει είναι το ότι έφερε με  τον Ολυμπιακό την μικρότερη διαφορά σκορ στο φετινό πρωτάθλημα (μετά το αποτέλεσμα Υδραϊκός – Ολυμπιακός 2-8 του πρώτου γύρου ). Δύο τέρματα πέτυχε για τον ΠΑΟ ο Άντζιτς ενώ για τον Ολυμπιακό τρία πέτυχε ο Φουντούλης και ο Παπαναστασίου. Ο Παναθηναϊκός την επόμενη αγωνιστική παίζει στην ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που αν δεν χάσει κλειδώνει την τρίτη θέση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α’ ΟΜΙΛΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 33
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 27
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 22
ΑΕΚ 15
ΕΘΝΙΚΟΣ 12
ΥΔΡΑΪΚΟΣ 12
ΝΟ ΧΙΟΥ 7
ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 2
 
Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Π.Α.Ο.Κ. – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 14-6 (2-0,5-2,4-0,3-4)

Εύκολη νίκη για τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη, παρόλο που δεν είχε στην σύνθεση του τον βασικό του τερματοφύλακα Αϊβαλιώτη και τον αρχηγό του Προσινικλή. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους νεαρούς Αλειφτήρα στο τέρμα, Καρατζά στην θέση του φουνταριστού και Λασκαρίδη στην περιφέρεια. Με αυτή την σύνθεση κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 στην λήξη του πρώτου οκταλέπτου, αλλά καθώς ο Ηλυσιακός μείωσε σε 2-1 και 3-2 η εφτάδα του ΠΑΟΚ άλλαξε και μπήκαν μέσα όλοι οι έμπειροι που είχαν σαφώς περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα και με πρώτο βιολί τον Μιλάρντοβιτς που πέτυχε πέντε τέρματα στο παιχνίδι, οι ασπρόμαυροι έτρεξαν ένα 9-0 και πήγαν το σκορ στο 12-2 στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου. Ο Ηλυσιακός δεν κατάφερε να έχει καλές λύσεις στην επίθεση και ειδικά αφού έχασε λόγω τραυματισμού τον Ιάπωνα Αράι ( σε μια φάση που αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Χαραλαμπόπουλος ) πέταξε λευκή σημαία. Για τον Ηλυσιακό από δύο τέρματα πέτυχαν Δήμου και Σφηκάκης. Στα Χανιά πάει ο ΠΑΟΚ την άλλη αγωνιστική σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται ενώ ο Ηλυσιακός θα υποδεχτεί την Γλυφάδα.

Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ 21-7 (9-3,7-1,2-2,3-1)

Ο ΝΟΒ πέτυχε εννέα τέρματα στο πρώτο οκτάλεπτο, δεκαέξι στο ημίχρονο ( 16-4 ) και κάπου εκεί έριξε ρυθμό με αποτέλεσμα το τελικό σκορ να μην εκτοξευτεί αλλά να μείνει στο 21-7. Με αυτό τον τρόπο συνέχισε να είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου που δεν έχει χάσει βαθμό. Πέντε τέρματα πέτυχε ο Τρούλος και τρία πρόσθεσε ο Νικολαΐδης και ο Αλμύρας ενώ για τα Χανιά δύο πέτυχε ο Μπατάκης. Την επόμενη αγωνιστική η Βουλιαγμένη πάει στο Φάληρο σε ένα παιχνίδι που η λογική λέει ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα να κάνει ακόμα μία νίκη, ενώ τα Χανιά υποδέχονται τον ΠΑΟΚ που σίγουρα είναι παιχνίδι που το έχουν μέσα στους αρχικούς τους υπολογισμούς για να πάρουν βαθμούς.

Γ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 10-7 (2-1,3-2,4-4,1-0)

Σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τις απουσίες βασικών παικτών και των δύο ομάδων, Φώσκολος για το Περιστέρι και Τοτ, Ραντούλοβιτς για το Φάληρο, η ομάδα του Κώστα Λούδη κατάφερε να πάρει την νίκη αφού όμως δυσκολεύτηκε πολύ. Το ημίχρονο έληξε 5-3 αλλά στα μέσα του τρίτου το Φάληρο κατάφερε να φέρει το σκορ στο 7-7. Από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος του οι Περιστεριώτες πέτυχαν δύο τέρματα και μπήκαν στο τελευταίο μέρος του αγώνα προηγούμενοι με 9-7. Ένα τέρμα μπήκε μόνο στο τελευταίο οκτάλεπτο με αποτέλεσμα το παιχνίδι να λήξει 10-7. Τρία τέρματα πέτυχε για το Περιστέρι ο Καρούντζος και δύο για το Φάληρο οι Μαυράκης και Παπαδόπουλος. Σε αυτό το παιχνίδι έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο γεννημένος στις 14.3.2008 Μάριος Καλκαβούρας με το σκουφάκι του Φαλήρου. Έτσι είναι ο πιο μικρός παίκτης που έχει παίξει φέτος σε παιχνίδι Α1. Να θυμίζουμε εδώ ότι στα ρόστερ των ομάδων έχουν δηλωθεί άλλοι έξι αθλητές γεννημένοι το 2008 (τρεις από τον ΑΝΟΓ, δύο από τον ΝΟ Χανίων και ένας από τον Απόλλωνα Σμύρνης) οι οποίο όμως ακόμα δεν έχουν μπει στην δεκαπεντάδα κάποιου αγώνα. Τρία ντέρμπυ ακολουθούν για το Περιστέρι ( με Απόλλωνα και Βουλιαγμένη εκτός και ΠΑΟΚ εντός ) μέχρι την λήξη του Α’ γύρου που θα δείξουν σε ποια θέση θα τερματίσει. Και το Φάληρο επίσης έχει τρία δύσκολα παιχνίδια μέχρι το τέλος ( Βουλιαγμένη, Γλυφάδα εντός και ΠΑΟΚ εκτός ) στην προσπάθεια που κάνει να μαζέψει όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς για την Β΄ φάση του πρωταθλήματος.

Α.Ν.Ο. ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 18-18 (6-3,4-5,5-3,3-7)

Τι παιχνίδι!!!! Σίγουρα το καλύτερο ( για τους θεατές γιατί οι προπονητές με δεκαοκτώ γκολ παθητικό μάλλον δεν θα είναι ευχαριστημένοι ) της σεζόν και ίσως ένα από τα καλύτερα που έχουν γίνει ποτέ στην Α1. Τριάντα έξι γκολ σε ένα παιχνίδι , παραπάνω από ένα γκολ ανά λεπτό, φέτος δεν έχουμε δει. ( 34 είχαν μπει στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής Πανιώνιος – Υδραϊκός 25-9 ). Παιχνίδι που να έχει παίκτες που να έχουν πετύχει εννέα γκολ ( Μπογκντάνοβιτς ), εφτά γκολ ( Γιαννόπουλος ) και πέντε γκολ (Σολανάκης ) δεν θυμόμαστε.                                                                                                 Σε αυτή λοιπόν την επιθετική ραψωδία ο ΑΝΟΓ κατάφερε να προηγηθεί με 15-11 στην λήξη του τρίτου οκταλέπτου, αλλά κατάφερε επίσης να φάει εφτά τέρματα στο τελευταίο και το τελικό σκορ να είναι το 18-18. Και οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν με απουσίες και με παίκτες που έρχονταν από ασθένεια και αυτό ίσως επηρέασε στην αμυντική λειτουργία και των δύο. Ο Απόλλωνας την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται το Περιστέρι σε ένα παιχνίδι που αν δεν το κερδίσει τα πράγματα θα γίνουν περίπλοκα όσο αφορά τις θέσεις 2 έως 4 του ομίλου. Η Γλυφάδα στα τελευταία της παιχνίδια (Ηλυσιακό, Φάληρο εκτός και Χανιά εντός ) θα προσπαθήσει να πάρει όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς για να τους χρησιμοποιήσει στην Β΄φάση του πρωταθλήματος .

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β’ ΟΜΙΛΟΥ

Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 33
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 25
Γ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 21
Π.Α.Ο.Κ 21
Α.Ν.Ο. ΓΛΥΦΑΔΑΣ 13
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 12
Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ 6
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 0

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ

Pisina.net
 
 

Πολιτική Cookies & Απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιήσουμε τον ιστότοπό μας.

Πατώντας "Αποδοχή" συμφωνείτε με την Πολιτική Cookies & Απορρήτου μας.