«Έχουμε πολύ μεγάλες προσδοκίες»
Η αθλήτρια του ΝΟΒΑ μιλά στο KOEmag λίγο πριν την πρεμιέρα της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στη Σιγκαπούρη
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου 2025 βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη στη Σιγκαπούρη (11 Ιουλίου – 3 Αυγούστου), και η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, που κάνει πρεμιέρα αύριο, 18 Ιουλίου, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Η ελληνική αποστολή είναι πανέτοιμη να ριχτεί στον αγώνα, με στόχο τη συμμετοχή σε τελικούς, την αξιοπρεπή εκπροσώπηση της χώρας και την ενίσχυση της ολυμπιακής προοπτικής για το Λος Άντζελες 2028.
Με 15 συνολικές συμμετοχές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης από το 1998 έως και σήμερα, η Ελλάδα έχει καταφέρει να χτίσει σταθερά θεμέλια στο άθλημα. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη αποτελεί το πιο λαμπρό παράδειγμα αυτής της πορείας, με οκτώ παρουσίες και τέσσερα παγκόσμια μετάλλια στο ενεργητικό της.
Μέλος αυτής της σταθερής συνέχειας είναι και η Ζωή Καράγγελου, 20 ετών, αθλήτρια του ΝΟΒΑ, η οποία ετοιμάζεται για την τέταρτη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μιλώντας στο KOEmag, λίγες ώρες πριν την έναρξη των αγώνων, περιγράφει την ατμόσφαιρα εντός της ομάδας και το αγωνιστικό πνεύμα που τη διακατέχει:
«Έφτασε και η ώρα της μεγαλύτερης διοργάνωσης, το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου το οποίο θα διεξαχθεί στην Σιγκαπούρη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα λάβουμε και φέτος μέρος σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, δουλεύουμε πολύ σκληρά καθημερινά και δίνουμε τα πάντα στην προπόνηση για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους αγώνες. Είμαστε σχετικά μικρή ομάδα ηλικιακά αλλά πιστεύω θα τα πάμε πολύ καλά σε οποιαδήποτε πρόκληση θα υπάρξει. Έχουμε πολύ μεγάλες προσδοκίες, έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και θέλουμε να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται, στοχεύουμε σίγουρα τα μετάλλια και κυρίως μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Εγώ, ως Ζωή, τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά αγωνίσματα θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Για εμένα κάθε αγώνισμα είναι και ένας στόχος. Με την ομάδα μου είμαστε πολύ δεμένοι, όπως και με τις προπονήτριες μας και είμαι σίγουρη πως όλοι μαζί έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο κλίμα και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Προσωπικά θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που έχουν κάνει τόσες πολλές προσπάθειες για το άθλημά μας, τον κύριο Κυριάκο Γιαννόπουλο για όλη την προσφορά του να βρεθούμε φέτος σε τόσους αγώνες πριν «τον μεγάλο τελικό», δηλαδή το παγκόσμιο πρωτάθλημα, όλο το ΔΣ της ΚΟΕ και όλους όσοι μας έχουν σταθεί σε αυτό το μεγάλο ταξίδι».
Μπορείτε επίσης να ξεφυλλίσετε το έντυπο.