«Τιμή αλλά και ευθύνη»
Με αμείωτο πάθος και αποφασιστικότητα, η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών ξεκίνησε από το Σάββατο 12 Ιουλίου την πορεία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου 2025, που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη. Μια ακόμα μεγάλη πρόκληση για μια ομάδα με αποδεδειγμένη δυναμική και υψηλές βλέψεις.
Η Ελλάδα μετρά ήδη 19 συμμετοχές και 125 αγώνες σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ έχει κατακτήσει τέσσερα μετάλλια: το ασημένιο του 2023 στη Φουκουόκα και τρία χάλκινα σε Μόντρεαλ (2005), Καζάν (2015) και Βουδαπέστη (2022). Το φετινό ραντεβού στη Σιγκαπούρη αποτελεί για τους διεθνείς μια ακόμη ευκαιρία να διεκδικήσουν το μεγάλο όνειρο: το πρώτο χρυσό στην ιστορία του ελληνικού ανδρικού πόλο.
Ανάμεσά τους και ο 23χρονος περιφερειακός του ΝΟ Βουλιαγμένης, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, στην 2η του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μιλώντας στο KOEmag λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και προσήλωσης:
«Η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Σιγκαπούρη είναι κάτι παραπάνω από μια απλή παρουσία σε μια μεγάλη διοργάνωση. Είναι η επιβράβευση της δουλειάς μας, της πειθαρχίας, της αφοσίωσης και του κοινού οράματος που έχουμε ως ομάδα. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι διαθέτει όχι μόνο ποιότητα και εμπειρία, αλλά και χαρακτήρα. Ο πήχης είναι ψηλά και παραμένει ψηλά. Μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια κάθε αντίπαλο και εννοείται θα κυνηγήσουμε το βάθρο. Για μένα προσωπικά αυτή η συμμετοχή είναι τιμή αλλά και ευθύνη , ώστε να αποδείξουμε για ακόμα μια φορά την δυναμική του ελληνικού πόλο».
Μπορείτε επίσης να ξεφυλλίσετε το έντυπο.