Ο «κλέφτης» τερματοφύλακας
Η φάση των ομίλων στο Ολυμπιακό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης ανδρών ολοκληρώθηκε χθες (2/8), με την Ιαπωνία να μαζεύει πάνω της τα «φώτα».
Οι Ιάπωνες πολίστες, σε όλα τα παιχνίδια που έπαιξαν, ακολούθησαν μία τακτική, με άμεση πίεση στην άμυνα, ανεξάρτητα με τον αντίπαλο που είχαν απέναντί τους.
Ως αποτέλεσμα, η πιεστική τους άμυνα, είχε να καταφέρουν σε πολλές περιπτώσεις να προβούν σε κλεψίματα μπάλας. Στη συγκεκριμένη, μάλιστα, στατιστική, είχε δύο πολίστες στην κορυφή των κλεψιμάτων στον Α’ όμιλο, με τον Σίγκα Μιτσουάκι να «φιγουράρει» στην πρώτη θέση με 11 κλεψίματα.
Το ιδιαίτερο, όμως, ήταν ότι στη δεύτερη θέση της στατιστικής υπηρεσίας βρέθηκε ο τερματοφύλακας της ομάδας, Καστουγιούκι Ταναμούρα, ο οποίος συχνά έβγαινε αρκετά έξω από την εστία του, καταφέρνοντας να «κλέψει» τη μπάλα 10 φορές.
Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα που ακολουθεί, ο Έλληνας Δημήτρης Σκουμπάκης ήταν στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας με 8 κλεψίματα.