"Θα αναπληρώσουμε τις απουσίες 100%"
Την προετοιμασία της ενόψει των σημαντικότατων επερχόμενων διοργανώσεων έχει ξεκινήσει η εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών.
Η Μαργαρίτα Πλευρίτου, μίλησε στο pisina.net και ερωτήθηκε για τη διάκρισή της με την εκλογή ως εκπροσώπου των αθλητριών σε παγκόσμιο επίπεδο από την FINA, ενώ μίλησε και για τις υποχρεώσεις σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα:
"Σίγουρα αποτελεί μεγάλη μου τιμή και χαίρομαι πολύ που θα αναλάβω τα νέα μου καθήκοντα. Θεωρώ πως θα βοηθήσω διότι είμαι εν ενεργεία αθλήτρια και γνωρίζω εκ των έσω τι χρειάζονται οι αθλητές αλλά και πως μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον".
Για το δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται με το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης και το Ευρωπαϊκό του Σπλιτ, με τις μεγάλες απουσίες των Χρυσής Διαμαντοπούλου και Νικόλ Ελευθεριάδου:
"Έχω μεγάλη πίστη σε αυτή την ομάδα. Θεωρώ πως ήρθε ο καιρός να μας βγει το παιχνίδι μας. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και νομίζω πως παρότι έχουμε σημαντικές απουσίες, υπάρχουν αθλήτριες που θα αναπληρώσουν το κενό αυτό 100%".
Τέλος, για την πολυετή απουσία της Ελλάδας από τους Ολυμπιακούς αγώνες σε γυναικείο επίπεδο, υποστήριξε:
"Είναι ένα μεγάλο αγκάθι για εμάς. Δύο φορές έχω συμμετάσχει εγώ σε προολυμπιακό τουρνουά, το 2016 και το 2020 και αποκλειστήκαμε δυστυχώς και τις δύο. Είναι ο μεγάλος μας στόχος η συμμετοχή αυτή και το έχουμε όλοι στο μυαλό μας".
pisina.net