Ελπίδες για δεύτερο μετάλλιο
Στον αυριανό τελικό των 100μ ύπτιο, όπου θα κολυμπήσει ο Απόστολος Σίσκος, η Ελλάδα έχει πιθανότητες να διπλασιάσει τα μετάλλιά της στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων/ Νεανίδων, το οποίο φιλοξενείται στο Βελιγράδι.
Άλλωστε, ο πρωταθλητής του Άρη είναι ο μοναδικός κολυμβητής από την ελληνική αποστολή που έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο στην συγκεκριμένη διοργάνωση, με το αργυρό μετάλλιο που πήρε στα 200μ. ύπτιο.
Πάντως, η Ελλάδα, με ένα μόλις μετάλλιο, βρίσκεται στην 20η θέση του σχετικού πίνακα μαζί με το Βέλγιο, την Ισπανία, την Σλοβακία και την Φινλανδία.
Στην κορυφή, εξακολουθεί να βρίσκεται η Ιταλία με 15 μετάλλια, εκ των οποίων επτά είναι χρυσά, πέντε αργυρά και τρία χάλκινα. Πίσω της, βρίσκεται η Ουγγαρία με 10 μετάλλια. Αυτές είναι και οι μοναδικές χώρες με διψήφιο αριθμό μεταλλίων.
Μπορείτε να δείτε τον σχετικό πίνακα παρακάτω
www.swim-news.gr
Βάιος Χάρμπας
Pisina.net