"Είμαι αισιόδοξος"
Ένα από τα μεγάλα αστέρια της ελληνικής υδατοσφαίρισης και ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο είναι αναμφίβολα ο Άγγελος Βλαχόπουλος. Ο άσος της Νόβι του Βελιγραδίου, ώριμος όσο ποτέ, οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του σερβικού πρωταθλήματος, ενώ λίγο έλειψε να σηκώσει το Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η Νόβι ηττήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι με 17 – 16 από την ιταλική Ρέκο στον τελικό του Βελιγραδίου.
Ο Άγγελος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα και μετέχει κανονικά των προπονήσεων της Εθνικής ομάδας που προετοιμάζεται για την συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Ο Άγγελος μίλησε στο pisina.net για την προσπάθεια της νέας Εθνικής ομάδας. Θυμίζουμε ότι χθες, Παρασκευή 10 Ιουνίου, ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος ανακοίνωσε την 13αδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Σε αυτή υπάρχουν πέντε νέοι παίκτες σε σχέση με το συγκρότημα που τον Αύγουστο του 2021 κατέκτησε Το αργυρό μετάλλιο στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.
Όπως υποστηρίζει ο Άγγελος είναι μια νέα αρχή και κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να εκφραστεί για το αποτέλεσμα των αγώνων της Βουδαπέστης.
«Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί βλέπω την ποιότητα της εθνικής ομάδας, την επιθυμία και το κίνητρο όλων των παιδιών να εμφανιστούμε βελτιωμένοι. Στην Βουδαπέστη κανείς δεν γνωρίζει την τύχη των κορυφαίων ομάδων, αφού όλες έχουν αλλάξει το ρόστερ τους μετά τους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Είναι νέες ομάδες που χτίζονται για την ολυμπιάδα του Παρισιού το 2024. Είναι το πρώτο σοβαρό τεστ για την εθνική μας, αλλά είμαι αισιόδοξος» τόνισε ο Αγγελος.
Στη συνέχεια ο Έλληνας διεθνής αναφέρθηκε στην όμορφη περιπέτεια της πρώτης χρονιάς του στο Βελιγράδι με το σκουφάκι της Νόβι.
«Στην αρχή υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα. Πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή μας. Με την έλευση του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς όλα άλλαξαν. Η ομάδα βρήκε το δρόμο της. Κατέκτησε το πρωτάθλημα και λίγο έλειψε να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ. Ήμασταν οι καλύτεροι στο final eight και από λεπτομέρειες, από κάποια στιγμιαία λάθη, δεν πήραμε τον κορυφαίο ευρωπαϊκό τίτλο» καταλήγει.