Ασημένιο μετάλλιο για τον Θοδωρή Κατσαρό
Ο Θοδωρής Κατσαρός απέδειξε για ακόμη μια φορά πως η ψυχή του αθλητή δεν μετριέται μόνο σε δευτερόλεπτα και μέτρα, αλλά σε επιμονή, χαρακτήρα και ψυχικό σθένος. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεταμοσχευμένων κατέκτησε τη 2η θέση στο απαιτητικό αγώνισμα των 50μ. πεταλούδας, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με ραγισμένα οστά στην αριστερή παλάμη — μια συνθήκη που θα λύγιζε τους περισσότερους, αλλά για τον ίδιο μετατράπηκε σε καύσιμο αποφασιστικότητας.
Λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε ξανά στην πισίνα, στα 50μ. ύπτιο, όπου τερμάτισε 4ος, μένοντας για ελάχιστα εκατοστά εκτός βάθρου. Ο πόνος, όμως, δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στο αγαπημένο του αγώνισμα, τα 100μ. ύπτιο, όπου κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ.
Ο Θοδωρής Κατσαρός δεν είναι απλώς ένας αθλητής. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πρεσβευτές των μεταμοσχευμένων και αιμοκαθαιρόμενων στη χώρα μας. Η προσωπική του ιστορία συγκλονίζει: πριν από χρόνια βρέθηκε χωρίς νεφρά και μπροστά στη σκληρή καθημερινότητα της αιμοκάθαρσης. Στη Γαλλία, όπου η νομοθεσία καθιστά όλους τους πολίτες εν δυνάμει δότες, βρέθηκε το μόσχευμα που του χάρισε ξανά ζωή και ποιότητα.
Ο ίδιος μιλά συχνά για την ανάγκη αλλαγής της ελληνικής νομοθεσίας, ώστε και στη χώρα μας να σωθούν περισσότερες ζωές μέσω της δωρεάς οργάνων. «Ο παράδεισος δεν χρειάζεται τα όργανα μας. Χρειάζονται εδώ, στη γη», τονίζει με νόημα.