Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ

0
1281

Εξελίξεις είχαμε χθες (19/10) στην υπόθεση του Ανδρόγεου Σαμψάκη-Μπακόπουλου, του καταδύτη μας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Μετά από αλλεπάλληλες εγχειρίσεις στη σπονδυλική στήλη ο αθλητής παραμένει στο κρεβάτι, με την ελπίδα όλων πως κάποια στιγμή θα ξανασταθεί όρθιος στη ζωή του.

Οι πληροφορίες για την υπόθεση του Ανδρόγεου είναι “ευχάριστες”, και αυτό διότι ο στόχος που είχαν θέσει οι γονείς του γίνεται σιγά-σιγά πραγματικότητα, αφού με έναν πολύ διακριτικό, ευθύ και αξιοπρεπή λόγο, οι γονείς του αθλητή κατάφεραν να συσπειρώσουν όλη την ελληνική κοινωνία και τους αθλητικούς φορείς προκειμένου να πετύχουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία. Οι τελευταίες πληροφορίες προέρχονται από το χώρο της ΚΟΕ, που αναφέρουν ότι καθημερινά οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας προσπαθούν να στηρίξουν οικονομικά και μέσω επαφών την οικογένεια Σαμψάκη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως χθες, ο πατέρας, Γιάννης Σαμψάκης, μετά από πρωτοβουλία της ΚΟΕ θα είχε ραντεβού με τον ιατρικό σύλλογο Αθηνών προκειμένου να βρεθούν οι καλύτερες θεραπείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και να βοηθηθεί ο αθλητής οικονομικά. Η Ομοσπονδία έχει ήδη κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό και έχει ληφθεί απόφαση που θα ανακοινωθεί από τον Υπουργό αναφορικά με την οικονομική και ηθική στήριξη του Ανδρόγεου. Βέβαια, η Ομοσπονδία προσπαθεί επίσης να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς, να δημιουργήσει ένα ειδικό λογαριασμό στον οποίο, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, θα πρέπει να συνεισφέρουν όλοι (αθλητές, προπονητές, γονείς αθλητών, παράγοντες).

“Ακόμα και στον σύλλογο των σωφρονιστικών υπαλλήλων, όση εντύπωση κι αν προκαλεί, θα απευθυνθούμε προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες και να στηριχθεί ο αθλητής”, υποστήριξε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Βέβαια, για την υπόθεση Σαμψάκη δεν έχει κινητοποιηθεί μόνο η ΚΟΕ, αλλά και πάρα πολλοί φορείς.

Εν κατακλείδι, ο στόχος της οικογένειας του Ανδρόγεου για κινητοποίηση όλων των φορέων επετεύχθη.