“ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

0
277

Συνέντευξη στο gazzetta.gr έδωσε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κύριος Δημήτρης Διαθεσόπουλος, στο πλαίσιο των gazzetta awards 2015, στο οποίο καλούνται οι αναγνώστες, καθώς και οι αθλητές και οι διοικούντες τον αθλητισμό να ψηφίσουν τους καλύτερους της χρονιάς που πέρασε. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αφού ψήφισε τους κορυφαίους κατά τη γνώμη του, έκανε ενδιαφέρουσες δηλώσεις για την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, που έχει εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τους άνδρες:
«Δικαίως εξελέγη ο Πετρούνιας. Τρία χρυσά σε μια χρονιά. Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό, Ολυμπιακές μέρες. Σωστή επιλογή. Αξιοκρατικά»

Καλύτερη αθλήτρια:
«Για μένα καλύτερη αθλήτρια είναι η Κέλλυ Αραούζου. Όχι γιατί ανήκει στον υγρό στίβο, αλλά γιατί πήρε αργυρό μετάλλιο, σε σχέση με την Κυριακοπούλου που πήρε το 3ο. Σε ένα άθλημα πολύ επίπονο και δύσκολο με 50 αθλήτριες».

Κορυφαία ομάδα:

«Για την ομάδα πόλο δεν υπήρχε αμφισβήτηση από κανέναν. Η ομάδα πήρε χάλκινο μετάλλιο, όσο και την πρόκριση στο Ρίο».

Καλύτερος προπονητής:
«Όσο για τον προπονητή, αξιοκρατικά πάλι, εφόσον ο Πετρούνιας ήταν ο καλύτερος αθλητής, καλύτερος προπονητής της χρονιάς θα πρεπε να ναι ο προπονητής του, ο κύριος Ράφτης»

Στη συνέχεια θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υποτιμά κανέναν και ότι πρόκειται για την προσωπική του άποψη. «Δεν υποτιμώ ούτε την Κυριακοπούλου, ούτε κανέναν. Είναι προσωπική μου άποψη και τα βάζω κάτω αξιοκρατικά»

Τέλος του ζητήσαμε να προσδιορίσει τους στόχους της Εθνικής ομάδας πόλο στο υπόλοιπο της δύσκολης σεζόν:
«Είναι μια ομάδα που συγκαταλέγεται στις καλύτερες του κόσμου. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που ξεχωρίζουν και οι διαφορές τους είναι πολύ μικρές. Ίσως είναι λίγο πιο πάνω η Σερβία, που είναι μια κλάση ανώτερη από τη 2η. Η Εθνική είναι μια ομάδα από αυτές που θα διεκδικήσουν τα μετάλλια.

Η ομάδα τηρουμένων των αναλογιών είναι μέσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν τα μετάλλια, τόσο στο ευρωπαϊκό, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μη ξεχνάμε πως ουσιαστικά, οι Ολυμπιακοί δεν είναι κάτι παραπάνω από το παγκόσμιο. Ίδιες ομάδες, ίδιοι αντίπαλοι, ίδιες δυσκολίες. Αν μπορείς εκεί λοιπόν να πάρεις μετάλλιο, τότε μπορείς και στους Ολυμπιακούς. Η ομάδα έχει δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό».