ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ: “ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ”

0
669

Η Αθλητική Ακαδημία “ΑΣΤΕΡΙΑ” κατέκτησε την δεύτερη θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος (πρώτη στα κορίτσια και ένατη στα αγόρια) στις μικρότερες αναπτυξιακές ηλικίες (Π-Κ ΠΠ-ΠΚ Α-Β).

Ο προπονητής και ιδρυτής της ομάδας, Χρυσάφης Βαγγελακάκης, εκφράστηκε στο pisina.net για την επιτυχία της ομάδας του, κάνοντας μία αναδρομή από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

“Όταν εγώ και ο συνεργάτης και συνοδοιπόρος μου, Γιάννης Νάτσιος, μαζί με την Νανά Βασιλάκη και Έλενα Θωϊδου, αποφασίσαμε τον σχεδιασμό ενός σωματείου, είχαμε ονειρευτεί να δημιουργήσουμε μια ομάδα πρότυπο, που θα έχει διαφορετικό μοτίβο από αυτό που επικρατούσε εκείνη την εποχή. Επειδή προερχόμασταν από έναν πολύ δυνατό σύλλογο, όταν στήσαμε το σωματείο το 2013, πολλοί μας θεώρησαν τρελούς. Θέλαμε όμως να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας και να φτιάξουμε μια ομάδα που να ξεχωρίζει. Είχαμε σωστό προγραμματισμό και μεθοδικότητα, κάναμε πολύ ποιοτική δουλειά, θέλοντας να αλλάξουμε την κουλτούρα που είχαν οι ομάδες, μέσω των γνώσεων μας από τις εμπειρίες μας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αφού χτίσαμε τις βάσεις μας και δημιουργήσαμε πολύ ισχυρές ακαδημίες, τα επόμενα χρόνια αρχίσαμε να συμμετέχουμε στις αγωνιστικές κατηγορίες. Τα τελευταία 3 χρόνια είμαστε μέσα στα 4-5 καλύτερα σωματεία. Το αποκορύφωμα έφτασε φέτος, που κατακτήσαμε τον τίτλο στην κατηγορία Κορασίδων και Παγκορασίδων Α- Β και πήραμε την δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη. Αποδείξαμε πως όταν κάποιος δουλεύει σωστά και με μεθοδικότητα μπορεί να φτάσει ψηλά”.

Ο Χρυσάφης Βαγγελακάκης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα παιδιά και όσους βοήθησαν να φτάσει η ομάδα σε αυτό το επίπεδο. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές που έκαναν μια τεράστια προσπάθεια και απέδειξαν ότι οι αθλητές είναι άτομα με προγραμματισμό, διαφορετικές αρχές και διαφέρουν από τα άλλα παιδιά, αφού μπορούν να καταπολεμούν κάθε δυσκολία, κάτι που αποτελεί εφόδιο ζωής. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τους γονείς που πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα και στήριξαν τόσο τα παιδιά όσο και εμάς. Η Θεσσαλονίκη έδειξε ένα πολύ δυνατό πρόσωπο σε αυτό το πρωτάθλημα σε σχέση με άλλες πόλεις, αφού έχει ισχυρές ομάδες και υψηλού επίπεδο συναγωνισμό”.

Τέλος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ΚΟΕ, να πραγματοποιήσει το πρωτάθλημα σε 7 περιφέρειες: “Θεωρώ πως η ΚΟΕ έπραξε άριστα, αφού όλα κύλησαν πάρα πολύ καλά. Με την διεξαγωγή του πρωταθλήματος έδωσε ώθηση στο κολύμπι και καταρρίφθηκαν πολλές αμφιβολίες που υπήρχαν, όταν ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση αυτής της διοργάνωσης”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Νάτσιος, τόνισε: “Χτίσαμε μία ομάδα με διαφορετική φιλοσοφία, με διαφορετικά ιδανικά και με ανθρώπους που νοιάζονται πραγματικά για την ελληνική κολύμβηση. Στηριζόμαστε στις εμπειρίες μας και στους συνεργάτες μας με μοναδικό στόχο να φτάσουμε και να παραμείνουμε στην κορυφή. Είμαστε η μοναδική ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο μέσα σε διάστημα εφτά χρόνων”.