ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΟΥΣΣΙΔΟΥ: “ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ”

0
196

Η καλύτερη επαρχιακή ομάδα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην βαθμολογία των ηλικιακών κατηγοριών του Πανελληνίου πρωταθλήματος, είναι μία έκπληξη από την ακριτική Αλεξανδρούπολη, ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης.

Πρόεδρος και ιδρύτρια του συλλόγου είναι η κα Χριστίνα Ρουσσίδου, η οποία είναι μέλος των περιφερειακών επιτροπών της περιοχής από το 1996 και από το 2004 μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ.

Η κα Ρουσσίδη, ενθουσιασμένη από την εκπληκτική απόδοση της ομάδας της, κάνει ειδική μνεία στους προπονητές, τον Γιώργο Τηλιγάδη, τον Τάσο Καλιτσάρη και την Γιώτα Αθανασίου. Οι δύο πρώτοι ξεκίνησαν μαζί της το 2004 όταν και ιδρύθηκε ο σύλλογος, ο οποίος άρχισε να μεγαλουργεί κάτω από δύσκολες συνθήκες, από την εποχή που χρησιμοποιούσε το 25αρι κολυμβητήριο στην Αλεξανδρούπολη, με μόλις μία διαδρομή. Όλα άλλαξαν το 2013 όταν δημιουργήθηκε το κολυμβητήριο “κόσμημα”, το οποίο έχει το όνομα του Παγκόσμιου πρωταθλητή, Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη.

“Το μότο του συλλόγου είναι “Πρώτα ο αθλητής, μετά ο προπονητής, μετά ο γονέας και μετά ο παράγοντας”, υποστηρίζει η κα Ρουσσίδου και συμπληρώνει. “Αυτή είναι η φιλοσοφία μας την οποία καλλιεργούμε. Η επιτυχία στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, μας δίνει ώθηση να φτάσουμε τους μεγάλους συλλόγου του κέντρου, όμως προτεραιότητά μας δεν είναι αυτή. Θέλουμε τα παιδιά μας να εξελίσσονται και να γίνονται σπουδαίοι πρωταθλητές. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, στην άκρη της Ελλάδας όπου βρισκόμαστε, “χάνουμε” τα παιδιά μας, τα οποία πηγαίνουν για σπουδές στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μισός ΠΑΟΚ, αποτελείται από δικούς μου κολυμβητές, αρχής γενομένης από τον Νίκο Σοφιανίδη, ο οποίος είναι δικός μας δημιούργημα. Είμαστε ενθουσιασμένοι και χαιρόμαστε που πολλοί αθλητές μας πηγαίνουν σε μεγάλους συλλόγους. Επιτελούμε ένα μεγάλο κοινωνικό έργο και βοηθάμε τα παιδιά μας να εξελίσσονται”

Η Χριστίνα Ρουσσίδου αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της ΚΟΕ να διεξαγάγει το πρωτάθλημα αναπτυξιακών ηλικιών: “Άριστα, αποδείχθηκε ότι πήρε η ΚΟΕ, με την απόφασή της να πραγματοποιήσει το πρωτάθλημα και να μην αφήσει τα παιδιά σε αδράνεια, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here