ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΙΑΣ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ

0
38

Ο Χρήστος Μπόνιας θεωρείται από τους πρωταγωνιστές του αθλήματος της τεχνικής κολύμβησης. Τα παιδιά με τα μονοπέδιλα και τους αναπνευστήρες τον έχουν ως πρότυπο. Ο αθλητής έχει μεγάλες επιτυχίες σε πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο. Μιλώντας για τις δύσκολες ημέρες που βιώνει ο ελληνικός αθλητισμός και για την επόμενη μέρα, μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων της πανδημίας, τονίζει:

«Είναι γεγονός πως η επικρατούσα κατάσταση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα όλων των πολιτών. Ως χώρα σταθήκαμε τυχεροί, μέσα στην ατυχία, αφού τα μέτρα παρθήκαν σύντομα πριν ο ιός εξαπλωθεί δραστικά. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να καθησυχαζόμαστε αφού ανά πάσα στιγμή η κατάσταση μπορεί να χειροτερεύσει. Γι’ αυτόν τον λόγο καλούμαστε όλοι μας να υπακούμε με συνέπεια οποιονδήποτε «κανόνα» που αφορά το κοινό καλό. Βεβαια, η τήρηση των νόμων χρειάζεται να είναι συνειδητή και όχι αποτέλεσμα «φόβου» των συνεπειών αφού μόνο έτσι τα μέτρα θα αποβούν αποτελεσματικά. Είναι απαραίτητο να γίνει συνειδητό από ολους πως η αντιμετώπιση μιας πανδημίας απαιτεί σοβαρότητα και ωριμότητα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ως Έλληνες οφείλουμε να παραμείνουμε αισιόδοξοι και να αναζητήσουμε τα θετικά της κατάστασης».

«Είναι μια περίοδος δύσκολη για όλους και ειδικά για εμάς τους αθλητές που περιοριζόμαστε στην κατ’ οίκον γυμναστική. Χωρίς αμφιβολία αυτό αποτελεί μια προσωρινή λύση, έτσι ώστε να μην αποπροσανατολιστούμε από τους στόχους μας. Από την άλλη όμως η απουσία του υδάτινου στοιχείου στην προπόνηση αποτελεί μεγάλη απώλεια. Ελπίζω οι τραγικές στιγμές που ζούμε ως ανθρωπότητα να λήξουν σύντομα, έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι να επανέλθουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς και να μπορέσουμε εμείς οι αθλητές να γυρίσουμε πιο δυνατοί απ όλο αυτό το θέμα».

«Θερμά συλλυπητήρια στους συνανθρώπους μας που βίωσαν την απώλεια δικών τους ανθρώπων».

Pisina.net