ΦΥΡΙΓΟΣ: ΤΟ “ΠΑΡΩΝ” ΣΤΟ ΡΙΟ

0
161
Το “παρών ” στο Ρίο θέλουν να δώσουν οι ελληνικές καταδύσεις και αυτός είναι ο κυρίαρχος στόχος που θέτει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Πέτρος Φυρίγος. Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος των καταδύσεων, ενώ έκανε και τον απολογισμό της χρονιάς που μας πέρασε.
Αρχικά, όσον αφορά την περσινή χρονιά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως «ήταν μια δύσκολη -σε γενικές γραμμές- χρονιά, μιας και εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις και προβλήματα στις υποδομές στην Ελλάδα», χωρίς ωστόσο να παραλείψει να αναφερθεί στις ελληνικές διακρίσεις. «Την περσινή σεζόν έγινε πολύ σημαντική δουλειά στα σωματεία με τα μικρά παιδιά. Στο επίπεδο των εθνικών ομάδων, είχαμε ορισμένα παιδιά που κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν και να φέρουν διακρίσεις στη χώρα μας, ενώ είχαμε ορισμένες καλές παρουσίες στο Διεθνές μίτινγκ στο Αϊντχόφεν. Επίσης, είχαμε μια αρκετά καλή παρουσία στους Μεσογειακούς Αγώνες με αρκετά μετάλλια, όπου κατακτήσαμε μάλιστα και την 3η θέση στη συνολική βαθμολογία». Ωστόσο, ο Πέτρος Φυρίγος προέβαλε για μια ακόμη φορά το πρόβλημα των καταδυτικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα, και τις δυσκολίες που αυτό είχε για τους Έλληνες αθλητές. «Σε επίπεδο Open Water, στο Καζάν δεν είχαμε και την καλύτερη δυνατή παρουσία, κυρίως λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας. Δυστυχώς έχουμε τεράστια έλλειψη σε υποδομές, καθώς το μοναδικό προπονητήριο που έχουμε παραμένει κλειστό από το 2014 με αποτέλεσμα η προετοιμασία των ομάδων να μην πραγματοποιείται σωστά, και αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την μέτρια παρουσία του Παπαρούνα και της Κατσούλη».
.
Όσον αφορά τη χρονιά που μας έρχεται και τους στόχους που έχουν τεθεί, ο ομοσπονδιακός προπονητής ανέφερε: «θέλω να πιστεύω πως θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες με έναν από τους αθλητές μας, παρόλο που τα προβλήματα παραμένουν και το καταδυτήριο παραμένει κλειστό», ενώ προσέθεσε πως «δεν υπάρχουν καλές σανίδες, οι υποδομές γενικά είναι κακές, κάτι που δυσχεραίνει το έργο μας. Γενικά, είμαστε αρκετά πίσω σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, ευελπιστώ πως θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας για την Ολυμπιάδα μέσω του ερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου το Φεβρουάριο. Επίσης, αναμένουμε μια γεμάτη χρονιά, τόσο με αγώνες στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Λονδίνο, όσο και στο Πανευρωπαϊκό Νέων στη Ρίεκα».
.
Τέλος, αναφορικά με τις προσδοκίες του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στη Βραζιλία, ο Πέτρος Φυρίγος εξέφρασε την προσδοκία για μία ελληνική πρόκριση. «Στόχος μας είναι η μία ελληνική παρουσία είτε στους άνδρες είτε στις γυναίκες. Από εκεί και πέρα, εφόσον προκριθεί κάποιος εκ των αθλητών μας, θα πάρουμε μέρος σε κάποιο μίτινγκ στο εξωτερικό προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα ο αθλητής μας. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».