ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: «ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΜΑΣ»

0
104

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, αναχωρεί για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (12-26 Ιανουαρίου).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει να βρεθεί στις πρώτες θέσεις τις διοργανώσεις, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Εθνική Ανδρών βρίσκεται στον Δ’ όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία (14/01, 21.30), τη Γεωργία (16/01, 17.00) και τη Γαλλία (18/01, 14.00), με πρώτο στόχο την πρόκριση στην οκτάδα του τουρνουά.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο αρχηγός της Εθνικής μας, Γιάννης Φουντούλης, αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας αυτό το διάστημα, τονίζοντας τα κάτωθι: «Λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων με τις ομάδες, είχαμε μικρό διάστημα για να προετοιμαστούμε ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και οι προπονήσεις ήταν απαιτητικές, όμως πιστεύω είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Στα τελευταία φιλικά ηττηθήκαμε και θεωρώ ότι ήταν «καμπανάκι» για εμάς, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο τουρνουά. Υπήρξαν λίγα θέματα τραυματισμών, όμως ξεπεράστηκαν και θα είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο Διεθνής πολίστας από τη Χίο, στη συνέχεια, εστίασε στα πλεονεκτήματα της ομάδας, αλλά και στα σημεία που πρέπει οι Έλληνες να προσέξουν, ενώ μίλησε και για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία που αντιμετωπίζουμε στην πρεμιέρα: «Έχουμε ένα ομοιογενές σύνολο και όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και θεωρώ ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στα παιχνίδια. Μπορούμε να παίξουμε πολύ γρήγορα και θελουμε να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό. Το στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε είναι ο παίκτης παραπάνω, καθώς έχουμε δει ότι τον τελευταίο καιρό δυσκολευόμαστε να σκοράρουμε όταν έχουμε πλεονέκτημα, όμως πιστεύω ότι θα το διορθώσουμε. Στην πρεμιέρα αντιμετωπίζουμε την Ιταλία, η οποία είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν τη φοβόμαστε, στόχος μας είναι να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα και να μην της δώσουμε την ευκαιρία να βγει στην κόντρα, καθώς είναι το στοιχείο της και το επιδιώκει πολύ».

Ο Γιάννης Φουντούλης αναφέρθηκε και στο στόχο της Εθνικής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ έδωσε μικρό πλεονέκτημα για την κατάκτηση της διοργάνωσης στη Σερβία και την Ουγγαρία: «Αρχικός στόχος της Εθνικής είναι να μπούμε στην οκτάδα, είτε καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον όμιλο, είτε μέσω των χιαστί. Από εκεί και πέρα, θα τα δώσουμε όλα για την τετράδα και την είσοδο στα μετάλλια και μακάρι να μπορέσουμε να πάρουμε το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα, όμως γνωρίζουμε ότι έχουμε πολύ δύσκολο έργο, καθώς πολλές είναι οι ομάδες που το κυνηγούν. Ο ανταγωνισμός αναμένεται τεράστιος για τις πρώτες θέσεις, όμως προσωπικά θα έδινα ένα μικρό προβάδισμα στη Σερβία για την κατάκτηση, η οποία το έχει πάρει τις 4 τελευταίες φορές, αλλά και στην Ουγγαρία που παίζει εντός έδρας και θα έχει μεγάλη στήριξη από τον κόσμο της».