ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ

0
204

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων στο Καζάν ολοκληρώθηκε την Κυριακή (7/7), με δύο ακόμα συμμετοχές σε τελικούς και το χρυσό μετάλλιο του Απόστολου Παπαστάμου.

Εκτός από την εκπληκτική επίδοση του αθλητή του ΝΟ Χανίων, όπου με χρόνο 4:15.18 στα 400μ μικτή ατομική ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, πιάνοντας το όριο για την Ολυμπιάδα του 2020 και σημειώνοντας Πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων (μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ), συμμετείχαν στον τελικό των 4Χ100μ μικτή ομαδική ο Αρκάδιος Ασπουγαλής, ο Κωνσταντίνος Στάμου, ο Θοδωρής Ανδρεόπουλος και ο Δημήτρης Ζουμπούλογλου.

Οι τέσσερις αθλητές τερμάτισαν στην 8η θέση με επίδοση 3:45.38, ενώ στα 50μ πεταλούδα, η Γεωργία Δαμασιώτη κατέλαβε την 14η θέση με 27.80.

Μετά το τέλος των αγώνων, ο αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Κατσαρός, δήλωσε: «Η Εθνική ομάδα έκανε εκπληκτική εμφάνιση, δείχνοντας ότι το Ελληνικό κολύμπι έχει μέλλον. Υπήρξε μία αδικία στο αγώνισμα του Ασπουγαλή, όπου έπρεπε να λάβει το ασημένιο μετάλλιο, καθώς ο χρόνος του Βρετανού αθλητή ήταν άκυρος. Η Ελληνική ομάδα υπέβαλε ένσταση, ο αλυτάρχης αναγνώρισε το λάθος, όμως δεν έγινε δεκτή. Ακόμα και έτσι, η παρουσία μας είναι επιτυχημένη με τα 3 μετάλλια και θα έχουμε και συνέχεια στη Βουδαπέστη. Το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά. Η Ομοσπονδία χαιρετίζει τη νέα πολιτική ηγεσία και εύχεται τα κολυμβητηρια να είναι ανοιχτά και η Εθνικές ομάδες μας να αποκτήσουν αθλητικό Κολυμβητικό Κέντρο».

Με τη σειρά του, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος, τόνισε: «Μια μεγάλη ομάδα 16 αθλητών με 3 Ευρωπαϊκά μετάλλια ,1 Ολυμπιακό όριο, 4 όρια Παγκοσμίου πρωταθλήματος, 12 Πανελλήνια ρεκόρ,  11 μεγάλους τελικούς, 3 τελικούς σε ομαδικά, 2 μικρούς τελικούς. Όλα αυτά νομίζω ότι μιλάνε από μόνα τους. Ένα μεγάλο μπράβο στους πρωταγωνιστες, αυτά τα παιδιά, τους προπονητές τους, τους συλλόγους τους, τις οικογένειές τους που τους στήριξαν, αλλά και στην κολύμβητικη ομοσπονδία που πίστεψε σε όλους αυτούς και με σταθερά βήματα οδηγηθήκαμε σε αυτό το αποτελέσματα. Ο βαθμός της επιτυχίας αναδεικνύει ότι το βάθος της κολύμβησης στην Ελλάδα δεν περιόριζεται μόνο σε 2-3 κολυμβητές, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο μέγεθος και η πορεία της είναι προσανατολισμένη στην σωστή κατεύθυνση».

Ο προπονητής Μίλτος Χαλκιάς, ανέφερε: «Η Ελληνική κολύμβηση δήλωσε παρόν με μια πολύ επιτυχημένη παρουσία, με 2 χρυσά και 1 χάλκινο μετάλλιο, το Ολυμπιακό όριο του Παπαστάμου και αρκετά Πανελλήνια ρεκόρ. Κοιτάξαμε στα μάτια υπερδυνάμεις της Ευρωπαϊκής κολύμβησης και τα καταφέραμε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Το μέλλον τους ανήκει».

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.