ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

0
120

Με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από την Εθνική μας ομάδα Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης Γυναικών στο Κόμπο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (17/6) το διεθνές μίτινγκ “Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series, Syros 2018″, που διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από την Κολυμβητική Ομοσπονδία και τον ΑΝΟΜ, στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Σύρου.

Οι Ελληνίδες Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βασιλική Κοφίδη, Όλγα Κουργιαντάκη, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα, Γεωργία Βασιλοπούλου εκτέλεσαν με χάρη και αρμονία το πρόγραμμά τους στο τελευταίο αγώνισμα της διοργάνωσης, βαθμολογήθηκαν με 84,5667 β. και ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητριών. Έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο εν όψει της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης (τον Αύγουστο) και η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέτσκα δήλωσε: “Πάμε καλά και βελτιωνόμαστε συνεχώς, παρά τα προβλήματα που συναντάμε. Περιμένουμε και την επανένταξη της Ευαγγελίας Πλατανιώτη, μετά την ανάρρωσή της, και ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι για ακόμα αποτελέσματα την κατάλληλη στιγμή. Η διοργάνωση ήταν τέλεια”.

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και στο Κόμπο ανέβηκε το Μεξικό, που συγκέντρωσε επτά χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση (από τα δέκα συνολικά αγωνίσματα που έγιναν). Οι Μεξικανές βαθμολογήθηκαν με 86,9667 β.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ουγγαρία με 78,6333β., παρότι η δεύτερη Εθνική ομάδα της Ελλάδας, με πολλά μικρά κορίτσια στη σύνθεσή της από τη Νεανίδων, που έλαβε μέρος στο αγώνισμα, συγκέντρωσε μεγαλύτερη βαθμολογία και ήταν τρίτη, αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν κατατάσσεται επίσημα. Την ομάδα αυτήν αποτελούσαν οι Αναστασία Δοδοντσίδη, Ευδοκία Φάνου, Ειρήνη Γιαννούλου – Βαλμά, Νεφέλη Γκαγιάννη, Δανάη Καριώρη, Αικατερίνη Μανάρα, Νικολέτα Παπαγεωργίου, Βιολέτα Ζουζούνη, Ηλιάνα Καμπούτζη.

Στους συλλόγους πρώτευσε ο ΑΝΟΜ με τις Βάγια Σταυρούλα Ελένη, Γεωργία Ζόταλη, Μαρία Ευαγγελία Κωνσταντέλλη, Ευρυδίκη Βάια Μυλωνά, Στεργία Παπαματθαίου, Δανάη Σακέλλη, Θεοδοσία Τζουμάκα, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Αικατερίνη Μπέκου, Πηνελόπη Καραμέσιου, (αναπλ. Αθανασία Γεωργία Χριστογιαννοπούλου, Ιωάννα Ελισάβετ Ζορμπά), με 72,0667 β., δεύτερος ο ΝΟΒΑ (72,0333) και τρίτος ο ΝΟ Χανίων (69,3333).

Στις γενικές βαθμολογίες του μίτνγκ: Στις Εθνικές ομάδες πρώτη αναδείχθηκε η Γαλλία με 138 βαθμούς, δεύτερη η Ελλάδα με 134 β. και τρίτο το Μεξικό με 132 β. (παρότι πήρε τα περισσότερα χρυσά μετάλλια είχε λιγότερους βαθμούς από τους προηγούμενους διότι δεν έριξε εκπρόσωπο σε τρία αγωνίσματα, στα δύο μικτά ντουέτα και στο κόμπο). Στους συλλόγους πρώτος βγήκε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 192 βαθμούς, δεύτερος η ΝΟΒΑ με 190 β. και τρίτος ο ΝΟ Χανίων με 82 β.