ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΕ «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2017» Η ΓΩΓΩ ΦΥΡΙΓΟΥ – ΚΟΝΣΟΛΟ

0
200

Υποψήφια για το Βραβείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός 2017» είναι η Γωγώ Φυρίγου – Κόνσολο, μετά από σχετική πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της.

Η Γωγώ Φυρίγου – Κόνσολο, Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Καταδύσεων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Len) για 3η συνεχή 4ετία και Γραμματέας της αντίστοιχης Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Fina), έχει τιμηθεί το 2004 από τη Fina ως Διευθύντρια των Καταδύσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2006 στη Φλόριντα με το International Swimming Hall of Fame ως η κορυφαία μάνατζερ του αθλήματος και πέρυσι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου με το χρυσό pin της Len.

Πρωταθλήτρια επί σειρά ετών στις Καταδύσεις, προπονήτρια και μάνατζερ του αθλήματος στην ΚΟΕ, είναι κάτοχος δύο πανεπιστημιακών και δύο μεταπτυχιακών τίτλων, συγγραφέας της έκδοσης «Let’s diving together» για τις καταδύσεις, ενώ με τη συμμετοχή της στα αθλητικά δρώμενα σε Φόρουμ και Συνέδρια, προωθεί και ενδυναμώνει τη θέση της γυναίκας στον Αθλητισμό.

Στις δηλώσεις της για την επιλογή της ως υποψήφιας για το Βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός 2017» της ΔΟΕ, τονίζει μεταξύ των άλλων:

«Νιώθω υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα και που συμμετέχω στα διεθνή όργανα, εκπροσωπώντας  και να προβάλλοντας την Ελλάδα μας  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Νιώθω υπερήφανη που με έχουν επιλέξει από την Ευρώπη και τον Κόσμο να εκπροσωπώ την Χώρα μου και να συμμετέχω σε αποφάσεις για την προώθηση του σπορ, την προβολή των Ελληνικών χρωμάτων, της Ευγενούς Άμιλλας και του Αθλητικού Ιδεώδους…»\

koe.org.gr