“ΤΣΕΚΑΡΕ” ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΚYΟ Ο ΕΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

0
68

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το Διεθνές Κολυμβητικό Μίτινγκ “Golden Cup Camille Muffat” στη Νίκαια της Γαλλίας, την Κυριακή (9/9), με τον Απόστολος Χρήστου να τριπλασιάζει τα χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση, ενώ ασημένιος νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, παίρνοντας το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Στον τελικό των 800μ ελεύθερο, ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης πραγματοποίησε πολύ καλή κούρσα και πήρε το ασημένιο μετάλλιο, με επίδοση 7:51.27, χρόνος που αποτελεί Πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών (το προηγούμενο άνηκε στον Σπύρο Γιαννιώτη από τις 9/8/2008 με 7:55.67) και του δίνει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών στη Βουδαπέστη. 

Το τρίτο του χρυσό σε ισάριθμα αγωνίσματα κατέκτησε ο Απόστολος Χρήστου, καθώς τερμάτισε πρώτος και στα 200μ ύπτιο, με χρόνο 1:58.72.

Ο Σάββας Θώμογλου, στα 100μ πρόσθιο, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 10η θέση, με 1:04.40, ενώ ο Γιάννης Γεωργαράκης, στα 50μ ελεύθερο κατάλαβε την 16η θέση με 23.66.

Μετά το τέλος των αγώνων, ο προπονητής Μίλτος Κανελλόπουλος δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το όριο του Εγγλεζάκη, το οποίο ήρθε νωρίτερα από ότι περιμέναμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, με στόχο τις καλές εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών της Βουδαπέστης”.