ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ…200

0
154

Οι γρήγορες αποστάσεις μπορεί να αποτελούν το τοτέμ των αγώνων, όμως και οι μεσαίες δεν είναι λίγες οι φορές που αποτελούν ένα μαγνήτη συγκίνησης για αυτούς που τους παρακολουθούν. Στα 200μ. ύπτιο νικήτρια αναδείχθηκε η Ιωάννα Σαχά με χρόνο 2:15.10, με την ίδια να τονίζει: «Θα ήθελα να είχα πάει στο 2:14.00».

Σε δηλώσεις που έκανε μετά την απονομή της στην ιστοσελίδα της pisina.net, υπογράμμισε: «Θα ήθελα το χρονόμετρο να είχε γράψει λίγο πιο κάτω από το 2:15.10 και να είχα πάει στο 2:14.00 αλλά είμαι ικανοποιημένη και ειδικά για την περίοδο την οποία είμαστε. Αυτό που έφταιξε ήταν ότι πέρασα λίγο αργά τα πρώτα 100μ., αν ήταν λίγο πιο γρήγορο θα μπορούσα να είχα πάει πιο κάτω. Επόμενος στόχος είναι το όπεν. Εκεί θα προσπαθήσω να κατέβω κάτω από τα 2:15.00. Θα είμαι και μετά τις πανελλήνιες οπότε δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσω το εκατό τις εκατό».

Στην ίδια απόσταση αλλά στο στυλ του προσθίου ο Κωνσταντίνος Σμιτιανός, κατέκτησε το χρυσό σταματώντας το χρονόμετρο στο 2:15.76, μόλις ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πάνω από το προσωπικό του ρεκόρ (2:15.75).

Κ. Σμιτιανός: «Το καλύτερο δεν έχει έρθει ακόμα»

«Είμαι αρκετά ευχαριστημένος για την προπόνηση που έχω πραγματοποιήσει αυτό τον καιρό, αν και το καλύτερο πιστεύω δεν έχει έρθει ακόμα. Για αρχή έχουμε στοχεύσει στο θερινό. Τώρα αν προκύψει κάτι καλύτερο είναι καλοδεχούμενο. Μέχρι στιγμής κολύμπησα πάνω στο ρεκόρ μου. Έχω 2:15.75  και κολύμπησα στο 2:15.76, οπότε αν πάω κάτω από το 2:15.00 θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για μένα».

Στη συνέχεια επισήμανε τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσει: «Ίσως θα πρέπει να κάνω λίγο πιο σοβαρή προπόνηση στις λεπτομέρειες, κάτι που δεν κάνω πολλές φορές και ίσως το αποφεύγω».  

Απόλυτα ικανοποιημένη έμεινε η Μαρία Λιώση για τη νίκη της στα 200μ. ελεύθερο, κάνοντας παράλληλα και φετινό ατομικό ρεκόρ με 2:03.72. Η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού έχει ως στόχο να κολυμπήσει ακόμα πιο γρήγορα, όπως δήλωσε στο pisina.net.

Μ. Λιώση: «Στόχος να πέσω στα δύο λεπτά»

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το χρόνο μου, που είναι το ρεκόρ μου φέτος. Ευελπιστώ ότι στην όπεν τον Ιούνιο θα κατεβάσω και άλλο το χρόνο μου κοντά στο 2:01.00 και στα δύο λεπτά. Μπορούσα να είχα πάει και καλύτερα, απλά είχα κουραστεί από την προηγούμενη κούρσα στα 50μ. ελεύθερο που έκανα και εκεί προσωπικό ρεκόρ».

 

Γιάννης Κυριακόπουλος