ΣΥΡΑΝΙΔΗΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

0
865

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 στις συγχρονισμένες καταδύσεις, Νίκος Συρανίδης, εξέφρασε σε δηλώσεις του την πλήρη απογοήτευσή του για την κατάσταση που επικρατεί στο άθλημα των καταδύσεων, αλλά και την απαισιοδοξία του για βελτίωση των συνθηκών:

«Δεν υπάρχει τίποτα. Κανένα ενδιαφέρον για το άθλημα. Η ανάπτυξη είναι λέξη άγνωστη στη χώρα μας δυστυχώς. Το ’96 μόνος πήγα στους Ολυμπιακούς, το 2000 στο Σίδνεϊ ήμασταν 5 άτομα, το 2004 κατεβάσαμε πλήρη ομάδα, 8 άτομα, και ξαφνικά το 2008 στο Πεκίνο μία αθλήτρια και το 2012 ένας αθλητής. Μιλάμε για πισωγύρισμα. Το 2016 στο Ρίο, δεν ξέρω καν αν θα στείλουμε κάποιον αθλητή», είπε ο 37χρονος πια προπονητής και συνέχισε αναφερόμενος στην άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά:

«Είναι ακόμη μία κακή κατασκευή στα τόσα έργα που έγιναν γρήγορα και με προχειρότητα. Δεν υπήρχε καν μελέτη, ούτε πρόβλεψη. Το πρόβλημα δημιουργούσαν οι πολλοί αέρηδες, που φυσούσαν στο σημείο. Το παράτησαν αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς. Είχαν γίνει εκεί πολλοί διεθνείς αγώνες. Για να ανακαινιστεί, πρέπει να μπει ανεμοφράκτης, πέρα από τις υπόλοιπες εργασίες. Μάλλον είναι ασύμφορο οικονομικά.»

 

Στη φωτογραφία: Ο Νίκος Συρανίδης (δεξιά) με τον προπονητή του Γιούρι Αρταμόνοφ, στους Ολυμπιακούς της Αθήνας