ΣΤΟΝ ΟΦΗ ΜΕΣΩ….ΤΕΝΙΣ Ο ΜΑΚΗΣ ΒΟΛΤΥΡΑΚΗΣ!

0
766

Το παρασκήνιο χάρη στο οποίο είπε το ναι ο Μάκης Βολτυράκης στο να αναλάβει τις τύχες του ΟΦΗ αποκάλυψε η καθημερινή εφημερίδα της Κρήτης «Πατρίς» και η σελίδα της στο διαδύκτιο patris.gr. Όσο κι αν φαντάζει απίθανο η πρώτη προσέγγιση με τον κ. Βολτυράκη έγινε λόγω τένις, αφού ο μεγαλύτερος γιος του πήρε μεταγραφή για το Ηράκλειο από τον ΟΑΧ.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ όπως αναδημοσιεύεται στο www.patris.gr, το οποίο φιλοξενεί και δηλώσεις του νέου προπονητή του ΟΦΗ.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στα 29 χρόνια ιστορίας του τμήματος πόλο του ΟΦΗ ανοίγει με την πρόσληψη του Μάκη Βολτυράκη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ένας εκ των κορυφαίων προπονητών του αθλήματος με τεράστια καριέρα στις πισίνες θα προπονεί από τον επόμενο μήνα τους αθλητές του ΟΦΗ που σίγουρα έχουν πάρα πολλά να διδαχθούν από τις γνώσεις και την πείρα του.

Αναμφίβολα η είδηση της έλευσης της παλιάς μεγάλης δόξας του ελληνικού πόλο στο Ηράκλειο προκάλεσε αίσθηση, μιας και ο ΟΦΗ δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοια ντιλ. Ποιο είναι λοιπόν το παρασκήνιο που λειτούργησε καταλυτικά ώστε οι δυο πλευρές να δώσουν τα χέρια;

Το τένις έπαιξε καθοριστικό ρόλο, μιας και ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Βολτυράκη πήρε φέτος μεταγραφή από τον ΟΑΧ στο «Ηράκλειο» ΟΑΑ (και οι τρεις γιοι του Βολτυράκη ασχολούνται με το τένις και όχι με το πόλο, καθώς έχουν γεννηθεί και μένουν στα Χανιά και δεν είχαν τη δυνατότητα να βλέπουν από κοντά τον πατέρα τους).

Η είδηση μαθεύτηκε με πλάγιο τρόπο στους ανθρώπους που κινούν τα νήματα του πόλο του ΟΦΗ και συγκεκριμένα μέσω του νονού του 13χρονου τενίστα ο οποίος έχει έναν κοινό φίλο με τον αρχηγό του ΟΦΗ Γιώργο Σπαγουλάκη. Στην όλη προσέγγιση βοήθησε και η γνωριμία από τη δεκαετία του ’70 του πατέρα του Μάκη Βολτυράκη με τον επί σειρά ετών έφορο της ομάδας πόλο του ΟΦΗ Μιχάλη Σπαγουλάκη.

«Είναι αλήθεια ότι η μετακόμιση του γιου μου στο Ηράκλειο μέτρησε πάρα πολύ για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία. Δέχθηκα την πρόταση που μου έκαναν ο Μιχάλης Σπαγουλάκης και ο Γιάννης Δανδάλης και από τη στιγμή που ούτως ή άλλως θα περνούσα πολύ χρόνο στην πόλη, θα είναι χαρά μου να προσφέρω αυτό που μπορώ σε ένα σωματείο με την ιστορία του ΟΦΗ», τόνισε στην «Π» ο Μάκης Βολτυράκης και χαρακτήρισε πρόκληση την συνεργασία του με το τοπικό συγκρότημα: «Γνωρίζω ότι ο ΟΦΗ είναι αρκετά πίσω στο πόλο, λόγω των συνθηκών που επικρατούν και είναι πρόκληση για μένα να βοηθήσω να κάνει μερικά βήματα μπροστά. Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το πιο σημαντικό θεωρώ πως είναι να μεγαλώσουμε τη βάση του σωματείου. Τα 25 παιδιά της ακαδημίας να γίνουν 50 για παράδειγμα. Αυτό θα είναι το ουσιαστικό κέρδος και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να το πετύχω, αρκεί να υπάρξει και η ανάλογη συμπαράσταση από τους τοπικούς φορείς».

Ο 48χρονος προπονητής αναλαμβάνει για πρώτη φορά ομάδα της Α2 μετά από μια δεκαετή και πλέον καριέρα στους πάγκους της Α1. Πόσο δύσκολη είναι για τον ίδιο αυτή η μετάβαση και με ποιους στόχους θα μπει ο ΟΦΗ από τον ερχόμενο Γενάρη στο πρωτάθλημα;

«Είναι γεγονός ότι δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα για την Α2, το επίπεδο των ομάδων και τους αντιπάλους μας ωστόσο αυτό δε με προβληματίζει. Είναι καλό πάντως που το πρωτάθλημα επανέρχεται στην παλιά του μορφή και θα διεξάγεται με έδρες.

Ο ΟΦΗ όλα αυτά τα χρόνια κρατιέται με αξιοπρέπεια στην κατηγορία, γιατί έχει αθλητές που αγαπούν το σωματείο και δουλεύουν με όρεξη με στόχο το καλύτερο δυνατό. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να κάνουμε μια καλή πορεία και σε πρώτη φάση ο στόχος είναι μια γρήγορη παραμονή. Δυστυχώς αυτήν την περίοδο δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για μεταγραφική ενίσχυση, όμως κάτι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Πάνω απ’ όλα επαναλαμβάνω ότι θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά από το Ηράκλειο να γίνουν καλύτεροι αθλητές και με αυτόν τον τρόπο να διευρύνουμε τη βάση του αθλήματος στην πόλη».

Ο Μάκης Βολτυράκης, ένας από τους κορυφαίους πολίστες που έχει αναδείξει η Κρήτη, έχει φυσικά άποψη για την πτώση του αθλήματος τα τελευταία χρόνια στο νησί και δη στα Χανιά που παραδοσιακά αποτελούσαν μια μεγάλη δύναμη.

«Το κρητικό πόλο ζει δυστυχώς την παρακμή του και αυτό το βλέπουμε κυρίως στις υποδομές. Παλιότερα τα Χανιά είχαν συνεχώς διακρίσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα κι έβγαιναν ταλέντα που τροφοδοτούσαν τις Εθνικές ομάδες. Με την κρίση ωστόσο και τα πολλά προβλήματα στα κολυμβητήρια, η παραγωγή μειώθηκε δραματικά. Δεν είναι εύκολο να αντιστρέψουμε αυτήν την κατάσταση όμως πρέπει να το παλέψουμε».

Αντίπαλος του ΟΦΗ στη νέα Α2 θα είναι και ο ΝΟΧ, η πρώτη αγάπη του Μάκη Βολτυράκη: «Έχω μάθει στην καριέρα μου να μη βλέπω κανέναν ως αντίπαλο ή εχθρό. Όλοι μας υπηρετούμε το άθλημα από διαφορετικά πόστα. Μακάρι λοιπόν και οι δυο ομάδες του νησιού να πετύχουν τους στόχους τους».

Να τονίσουμε ότι η προετοιμασία του ΟΦΗ θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου με την παρουσία του νέου του προπονητή ενώ ήδη έχουν αρχίσει προπονήσεις οι αθλητές της ακαδημίας.

Πηγή: patris.gr