ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ

0
451

Παρά το πολύ καλό παιχνίδι,ειδικά στην επίθεση, που έκανε η εθνική μας ομάδα των νεανίδων, δεν κατάφερε να κερδίσει την Ολλανδία και να πάει στον τελικό του τουρνουά της Ιτέας.

Τα κορίτσια μας ξεκίνησαν εντυπωσιακά τον αγώνα αφού προηγήθηκαν με 3-1. Το ταιμ άουτ της Ολλανδίας άλλαξε τα δεδομένα και με σερί 3-0 οι Ολλανδέζες πέρασαν μπροστά. Ομως η Ελληνική ομάδα αντέδρασε και το ματς πήγαινε συνεχώς γκολ γκολ μέχρι το τέλος.

Η εθνική μας δέχτηκε το τελευταίο γκολ μόλις 24″ πριν την λήξη του αγώνα κι ενώ όλοι ετοιμάζονταν για τα πέναλτι. Τελικό αποτέλεσμα Ελλάδα – Ολλανδία 10-11 (3-2, 2-4, 3-2, 3-4).

Ομως η εμφάνιση ήταν ενθαρρυντική. Η Ολλανδία τρόμαξε κόσμο και κοσμάκι στα 2 πρώτα της ματς (με Ρωσία και Σερβία), αλλά με την Ελλάδα τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Η εθνική μας πίεζε συνεχώς τις Ολλανδέζες και με τις Μυριοκεφαλιτάκη και Νίνου Ειρ. στην επίθεση, κατάφερνε συνεχώς να βρίσκει λύσεις.

Η Ελλάδα είχε 3/8 στον παραπάνω και 3/3 πέναλτι. Η Ολλανδία είχε μόλις 1/5 παραπάνω και 1/1 πέναλτι. Αυτά όμως τα νούμερα δεν δικαιολογούν με τίποτα την Ελληνική άμυνα που δέχτηκε 9 γκολ με διαφορετικό τρόπο. και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί. Εξάλλου για αυτό γίνονται όλα αυτά τα τουρνουά.

Για την εθνική μας από 3 γκολ πέτυχαν οι Μυριοκεφαλιτάκη και Ειρήνη Νίνου και από 1 οι Κοντονή, Κανετίδου, Τσιμάρα και Δούλη.

Στον άλλο ημιτελικό, η Ιταλία κέρδισε μάλλον εύκολα την Ρωσία που οι πληροφορίες μιλούσαν για πολύ καλή ομάδα, αλλά στην Ιτέα δείχνει πολύ μέτρια. Τελικό σκορ 14-9.
Για την 5η θέση του τουρνουά η Αυστραλία κέρδισε την Σερβία 12-7.

Αύριο το πρωί στις 09.45 θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός του τουρνουά ανάμεσα στην Ρωσία και την Ελλάδα και αμέσως μετά ο μεγάλος τελικός Ολλανδίας-Ιταλίας.