ΣΤΗΡΙΞΗ LEN ΣΕ ΠΑΟΛΟ ΜΠΑΡΕΛΙ

0
227

Ο Ιταλός Πάολο Μπαρέλι είναι ο εκλεκτός της LEN για τη θέση του προέδρου της FINA. Αυτή ήταν η απόφαση που πάρθηκε από το κογκρέσο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, το οποίο συνεδρίασε στη Μασσαλία.

Η στήριξη αυτή θα είναι ομόφωνη από τα ευρωπαϊκά κράτη. Κατά τη συνεδρίαση έγινε λόγος για την πρόοδο ευρωπαίων αθλητών, που στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο κατέκτησαν το μεγαλύτερο αριθμό μεταλλίων μεταξύ όλων την ηπείρων (49). Αυτό αποδόθηκε στο δύσκολο έργο των Εθνικών Ομοσπονδιών, ενώ διευκρινίστηκε πως η LEN διέθεσε περί τα 1.6 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματικά έπαθλα, αλλά και για ταξίδια αθλητών κατά τη διετία 2015-2016.

Παράλληλα εκφράστηκε η θέση της LEN στήριξη στις αναπτυσσόμενες ομοσπονδίες τη χρηματοδότηση των οποίων θα αυξήσει μέσα στα επόμενα χρόνια. Επιπλέον τονίστηκε ότι γίνεται προσπάθεια για καλύτερο προγραμματισμό όλων των γεγονότων, αφού γνωρίζουμε ήδη που θα γίνουν όλες οι μεγάλες διοργανώσεις μέχρι το 2020 (προσπαθούν να οριστικοποιήσουν τις διοργανώσεις μέχρι το 2022), ενώ γίνονται προσπάθειες για ένταξη της τεχνολογίας και αύξηση της τηλεοπτικής κάλυψης για όλα τα γεγονότα.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της FINA, κ. Μπαρέλι τόνισε μεταξύ άλλων στις εξαγγελίες του πως θα στηρίξει τις αδύναμες ομοσπονδίες και θα προσπαθήσει για τη βελτίωση της συνεργασίας της LEN με τις ομοσπονδίες των υπολοίπων ηπείρων, ενώ εξέφρασε τη θέση πως θα θέσει όριο ηλικίας για τα υποψήφια μέλη του Μπιρό της FINA.

 

Θοδωρής Νταλαγιώργος