ΣΟΥΠΕΡ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΚΙΟ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Η ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

0
133

Η πρώτη ημέρα των Χειμερινών Αγώνων  κολύμβησης ΟΠΕΝ κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών, στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, καθώς ο Απόστολος Χρήστου έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα 100μ ύπτιο, η Νικολέττα Παυλοπούλου πραγματοποίησε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ μεικτή ατομική, ενώ ο Δανιήλ Γιουρτζίδης και ο Αρκάδιος Ασπουγαλής έπιασαν τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων του Καζάν στα 200μ μεικτή ατομική και 50μ πρόσθιο αντίστοιχα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στην κατηγορία των Ανδρών αναδείχθηκε ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος έπιασε το όριο για την Ολυμπιάδα του 2020 στα 100μ ύπτιο, με χρόνο 53.77. Στις Γυναίκες, η Νικολέττα Παυλοπούλου πέτυχε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ μεικτή ατομική, στις κατηγορίες Γυναικών και Νεανίδων, με επίδοση 2:16.22. Ο Δανιήλ Γιουρτζίδης έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Εφήβων στα 200μ μεικτή ατομική με 2:04.26, ενώ ο Αρκάδιος Ασπουγαλής έπιασε εξίσου το όριο για το Ευρωπαϊκό του Καζάν στα 50μ πρόσθιο με 28.60. Πολύ καλή επίδοση στην πρώτη ημέρα των αγώνων σημείωσε ο Κρίστιαν Γκολομέεβ στα 50μ ελεύθερο με 22.32, ο Δημήτρης Νέγρης στα 400μ ελεύθερο με 3:50.83 και η Κέλλυ Αραούζου 400μ ελεύθερο με 4:20.44.

Οι αγώνες συνεχίζονται το Σάββατο (2/3) με ώρες έναρξης τις 09.00 και 17.00 και την Κυριακή (3/3) με ώρες έναρξης τις 09.00 και 16.00.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Απόστολος Χρήστου: « Πραγματοποίησα πολύ καλό ξεκίνημα, καθώς με την πρώτη προσπάθεια πέτυχα το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζω να είναι η χρονιά μου φέτος, αλλά και του χρόνου. Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι καθημερινά, ενώ όνειρο αποτελεί ένας τελικός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Νικολέττα Παυλοπούλου: « Είμαι πολύ χαρούμενη για το ρεκόρ που πέτυχα. Υπάρχουν ακόμα περιθώρια για βελτίωση. Δεν βάζω όριο στους στόχους μου, όμως θέλω να βρεθώ κοντά στα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Όνειρό μου είναι η Ολυμπιάδα, καθώς είναι η ωραιότερη στιγμή για ένα αθλητή».

Δανιήλ Γιουρτζίδης: « Δεν περίμενα να πετύχω μία τόσο καλή επίδοση. Ο προπονητής μου, Άκης Οικονόμου και εγώ είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον χρόνο αυτό. Στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μπορεί να ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με την κολύμβηση «με το ζόρι», όμως πλέον την αγαπώ πολύ. Πρότυπο μου είναι ο Ανδρέας Βαζαίος».

Αρκάδιος Ασπουγαλής: « Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την επίτευξη του ορίου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Εφήβων. Ήταν ένας από τους στόχους που είχα θέσει, καθώς επίσης θέλω να κατακτήσω ένα μετάλλιο, αλλά και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Εφήβων. Η προπόνησή μου με τον προπονητή μου, τον Μίλτο Χαλκιά, προχωράει με πολύ καλό ρυθμό. Πρότυπό μου είναι ο Μάικλ Φελπς και ο Άνταμ Πίτι, ενώ θυμάμαι πως κόλλησα το μικρόβιο της κολύμβησης από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι βρίσκονται εδώ οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές και τους παρακολουθούμε από κοντά».

Δημήτρης Νέγρης: « Η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά. Είμαι ικανοποιημένος για το χρόνο που πέτυχα. Στόχος μου για φέτος είναι να κολυμπήσω γρήγορα και να κυνηγήσω τα όρια για την Ολυμπιάδα στα 400, 800 και 1.500 μέτρα».

Κρίστιαν Γκολομέεβ: « Πραγματοποίησα πολύ καλή κούρσα, με έναν καλό χρόνο, κοντά στο όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βρίσκομαι σε πολύ καλό δρόμο. Κάνω σωστή δουλειά και δεν έχω μείνει πίσω, παρά το γεγονός ότι λείπω από την Αμερική. Στόχος μου είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου θέλω να βρίσκομαι στα μετάλλια».

Κέλλυ Αραούζου: « Πέτυχα ένα καλό χρόνο, βρίσκομαι ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας, όπου στοχεύω στην πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας στα 10.000 μέτρα. Είμαι αισιόδοξη και προετοιμάζομαι για να πετύχω τον στόχο μου».

Νικος Κραουνάκης: « Η πρώτη ημέρα κύλησε πολυ καλά με σημαντικές επιδόσεις, όπου ο Χρήστου έπιασε το όριο για την Ολυμπιάδα του 2020, η Παυλοπούλου έκανε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, ο Γιουρτζίδης και ο Ασπουγαλής πέτυχαν τα όρια για το Ευρωπαϊκό Εφήβων, ενώ σημαντικές επιδόσεις απραγματοποίησαν ο Γκολομεέβ, ο Νέγρης και η Αραούζου. Μακάρι να συνεχιστούν έτσι οι αγώνες και στις υπόλοιπες ημέρες».

Τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων ΕΔΩ.