ΣΕ ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ ΚΑΙ ΝΤΟΧΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2021 ΚΑΙ ΤΟΥ 2023

0
184

Η Φουκουόκα και η Ντόχα θα είναι οι δύο πόλεις που θα διοργανώσουν τα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2021 και του 2023. Η απόφαση πάρθηκε σήμερα στη Βουδαπέστη από τους υπεύθυνους της FINA. Η κινέζικη πόλη Ναντζίνγκ ήταν η άλλη υποψήφια για αυτά τα πρωταθλήματα.

Υπενθυμίζεται πως η Φουκουόκα είχε διοργανώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2001 με μεγάλη επιτυχία, ενώ η Ντόχα έχει διοργανώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας το 2014.

Πρωτεργάτης της υποψηφιότητας της Φουκουόκα ήταν ο δραστήριος δήμαρχός της Σοϊχίρο Τακασίμα ο οποίος δήλωσε στο site της FINA:

“Είμαι ένας νεαρός άνθρωπος μόλις 41 ετών και η πόλη είναι η έκτη μεγαλύτερη της Ιαπωνίας, αλλά η αγάπη μας για τα σπορ του νερού είναι πολύ γνωστή. Είχαμε μια εκπληκτική εμπειρία το 2001 με τη διοργάνωση του 2001 και με την ευκαιρία της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκυο το 2020, θα έχουμε ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση ώστε να εξελίξουμε τη σπουδαία αυτή παράδοση”.

Από τη μεριά της Ντόχα ο Δρ. Τάνι Αλ Καουάρι, γραμματέας της Ολυμπιακής επιτροπής του Κατάρ σημείωσε: “Η οικογένεια της FINA μας εμπιστεύθηκε μια μεγάλη διοργάνωση. Οι άνθρωποί της έχουν επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα και ξέρουν ότι είμαστε ικανοί να διοργανώσουμε ένα μεγάλο γεγονός. Το πάθος μας για αθλητισμό ήταν ένας παράγοντας που έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Ο ερχομός για πρώτη φορά μιας τέτοιας διοργάνωσης στη μέση ανατολή θα δώσει την ευκαιρία για μια γενικότερη ανάπτυξη των υδάτινων σπορ σε αυτές τις χώρες”.

Κλείνοντας με την εκπροσώπηση της Ντόχα ο νεαρός κολυμβητής από το Κατάρ ονόματι Γιακούμπ Αλ Κουλαιφί είπε: “Θέλω να κολυμπήσω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα. Θα είναι ένα όνειρο για εμένα. Ποιος ξέρει. Ίσως γίνω ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής από το Κατάρ”.

Τέλος σημειώνεται ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης θα γίνει το 2017 στη Βουδαπέστη και το 2019 στη Γκουανζού της Κορέας.