“ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ”

0
141

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών ξεκινάει την Κυριακή (12/01), με την Εθνική μας ομάδα να κοντράρεται με τη Δερβία, έχοντας στόχο να κάνει μία καλή πορεία στη διοργάνωση.

Η αρχηγός της Εθνικής, Χριστίνα Τσουκαλά, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για την προετοιμασία της ομάδας και τα προβλήματα τραυματισμών, τονίζοντας: «Η προετοιμασία κύλησε σχετικά ομαλά, χωρίς παραπάνω τραυματισμούς από αυτούς που ήδη είχαμε. Εννοείται ότι υπήρχαν μέρες που αυτοί οι τραυματισμοί μας κράτησαν πίσω, αλλά τώρα που είμαστε στην τελική ευθεία, «σφίγγουμε» τα δόντια και πάμε για το καλύτερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πήγαμε σε ένα πολύ ωραίο κέντρο στην Ισπανία και δουλέψαμε αρκετά. Θεωρώ ότι δεν είμαστε 100% έτοιμες, αλλά μπορούμε μέσα από τα παιχνίδια να βρούμε ρυθμό και να φτιάξουμε κάποια πράγματα ακόμα, που μας λείπουν σαν ομάδα».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο στοιχείο που αναδεικνύει την ομάδα μας, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τους στόχους που έχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη διοργάνωση: «Το πλεονέκτημα της ομάδας είναι ότι γνωρίζουμε η μία την άλλη πολύ καλά και παίζουμε αρκετά χρόνια μαζί. Ελπίζω αυτό να βγει και στο παιχνίδι μας. Πρέπει να δώσουμε πολύ προσοχή στην άμυνα και να κρατάμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Στόχος μας στο Ευρωπαϊκό είναι να είμαστε ανταγωνιστικές και έτοιμες να διακριθούμε. Αρχικά, μία νίκη απέναντι στη μία απο τις 2 καλές ομάδες του ομίλου μας, θα μας δώσει αυτοπεποίθηση και τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Το ιδανικό θα είναι το 5 στα 5, αλλά κρατάμε μικρό καλάθι. Αν παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο, όλα είναι πιθανά. Είναι μία διοργάνωση που τα τελευταία 10 χρονια έχουμε πάρει 3 μετάλλια. Αν έρθει και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες από αυτή τη διοργάνωση, ακόμα καλύτερα».

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση βρίσκονται στον Α’ όμιλο, όπου θα τεθούν αντιμέτωπες με τη Σερβία (12/01, 14.00), με την Κροατία (13/01, 14.00), με τη Σλοβακία (15/01, 15.30), με την Ουγγαρία (17/01, 20.00) και με τη Ρωσία (19/01, 18.30), έχοντας στόχο να προκριθούν στην προημιτελική φάση του θεσμού.

Η Χριστίνα Τσουκαλά, επίσης, εστίασε στην πρεμιέρα με τη Σερβία, ενώ θεωρεί φαβορί την Ισπανία για την κατάκτηση: «Με τη Σερβία έχουμε να παίξουμε αρκετά χρόνια, ξέρουμε ότι δεν είναι σε βαθμό δυναμικότητας Ουγγαρίας και Ρωσίας. Πρέπει εννοείται να μπούμε αποφασισμένες και να ξεκινήσουμε το τουρνουά με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Φαβορί για κατάκτηση θα έλεγα ότι είναι η Ισπανία. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, με έμπειρες παίκτριες και προπονητική ομάδα. Έχουν χτίσει τόσα χρόνια το παιχνίδι τους και πιστεύω θα είναι σε ένα από τα τρία σκαλιά του βάθρου».