ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΖΑΙΟ

0
91

Με δύο προκρίσεις σε τελικούς για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκε η τρίτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης, που διεξάγεται στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Ο Ανδρέας Βαζαίος συμμετείχε στην πρώτη ημιτελική σειρά των 200 μέτρων μικτής ατομικής και τερματίζοντας στην 3η θέση (5ος συνολικά) με χρόνο 1.58.48 κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Την ταχύτερη επίδοση στο αγώνισμα πέτυχε ο Γερμανός Φίλπ Χέιντζ με χρόνο 1.57.65.

Εξαιρετική απόδοση έπιασε και ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση (5ος συνολικά) στη δεύτερη ημιτελική σειρά των 100 μέτρων ύπτιο και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον αυριανό τελικό, σημειώνοντας χρόνο 53.90. Η καλύτερη επίδοση άνηκε στον 18χρονο Ρώσο, Κλίμεντ Κοσέλνικοφ, ο οποίος κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 52.95 και αποτελεί το μεγάλο φαβορί για το χρυσό.

Στα 200 μέτρα πεταλούδα η Άννα Ντουντουνάκη δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, καθώς περιορίστηκε στην 15η θέση με χρόνο 2.16.79, με την κόπωση στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια να είναι εμφανής.