“ΠΗΡΑΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΓΕΟΥ”

0
778

Η Σταυρούλα Αντωνάκου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο Κανάλι 1 του Πειραιά. Η πρόεδρος του ΟΠΑΝ και παλαίμαχος παλίστρια του συλλόγου αναφέρθηκε στον φιλανθρωπικό σκοπό των Street Relays του Πειραιά, τα οποία εφέτος είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Τάκη Βεντίκου.

Για τα εφετινά Street Relays του Πειραιά και το φιλανθρωπικό σκοπό τους: «Τα Street Relays έχουν γίνει θεσμός στον Πειραιά. Είναι από τα μεγαλύτερα αθλητικά δρώμενα και είναι από τα πρώτα πράγματα που κάναμε σαν διοίκηση του Δήμου Πειραιά. Επίσης, θέλουμε να  συνδυάζουμε  πάντα τις αθλητικές δράσεις με ένα φιλανθρωπικό σκοπό και να  στέλνουμε δυνατά κοινωνικά μηνύματα. Εφέτος τα Βίκος Street Relays είναι αφιερωμένα στον αείμνηστο  Τάκης Βεντίκος, ο οποίος ήταν μία  τεράστια προσωπικότητα του Ολυμπιακού και του ελληνικού αθλητισμού. Είχα την τιμή να τον γνωρίσω και να είμαστε μαζί στο Δ.Σ. του ΟΠΑΝ.  Ηταν ακούραστος μέχρι το τέλος. 
Οσον αφορά τον φιλανθρωπικό σκοπό των Street Relays να υπενθυμίσω πως τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες αποθεραπείας του Ανδρόγεου Σαμψάκη. Στις 25 Σεπτεμβρίου έκανε προπόνηση στο ΟΑΚΑ και σε μια άτυχη στιγμή έπεσε με το κεφάλι από ύψος και έπαθε μεγάλη ζημιά. Μεταφέρθηκε κατευθείαν στο νοσοκομείο, μπήκε στην εντατική, έκανε πολλές επεμβάσεις γιατί έχει πειραχτεί και ο μυελός και έχουν σπάσει σπόνδυλοι. Το παιδί έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή του, αλλά δεν υπάρχει ακόμη κανένα σημάδι μεγάλης βελτίωσης ως προς την κίνηση του. Η ψυχολογία και του ίδιου και της οικογένειάς του είναι πολύ πιεσμένη και πεσμένη. Όταν ένα παιδί 17 χρονών παθαίνει κάτι τέτοιο και αρχίζει να το συνειδητοποιεί ότι θα αλλάξει όλη του η ζωή,  εκεί είναι που εμείς πρέπει να είμαστε κοντά του. Χρειάζονται πάρα πολλά πράγματα πέραν του οικονομικού για να διαχειριστεί  όλη αυτή την κατάσταση.
Πήραμε μια πρωτοβουλία σαν Δήμος Πειραιά και σαν ΟΠΑΝ και κάνουμε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε χρήματα,  καθώς από δω και πέρα θα υπάρχει μια μεγάλη χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία για να σταθεί πάλι στα πόδια του».

Για τις δυσκολίες παράδοσης των χρημάτων στην οικογένεια του Ανδρόγεου: «Οι διαδικασίες που επιλέγει το Δημόσιο και το ελληνικό Κράτος, ακόμη κι όταν αποδεδειγμένα υπάρχει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και ο κόσμος θέλει να βοηθήσει, είναι απίστευτες. Εμείς από την παράσταση «Καλιγούλας» κάναμε εκκαθάριση του ποσού σε χρόνο ρεκόρ και συνειδητοποιούμε πως εάν πάμε να καταθέσουμε τα χρήματα απευθείας στην οικογένεια θα πάρει το 40% η εφορία.
Είμαστε σε επικοινωνία με τον πατέρα του Ανδρόγεου και άμεσα θα βρεθεί η λύση. Σεβόμενοι την οικογένεια θα κάνουμε ότι αυτή επιθυμεί. Θέλω προσωπικά και σαν ΟΠΑΝ να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που έχουν πάρει προσωπικά το θέμα και να βρούμε μια λύση για το πρόβλημα».

Η πρόσκληση προς τους φιλάθλους: «Την Κυριακή το πρωί θα είμαστε όλοι εκεί να βοηθήσουμε. Δεν θα σταματήσουμε στις 19 Νοέμβρη, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον Ανδρόγεω. Δεν ήταν πρωταθλητής ενός δημοφιλούς αθλήματος και το όλο θέμα πέρασε στα ψιλά. Το αναδείξαμε αλλά δεν θα σταματήσουμε εδώ. Είναι ένας συνεχής αγώνας και θα είμαστε δίπλα στην οικογένεια του και στον ίδιο σε όλη την πορεία.
Για μας είναι πολύ σημαντικό να έρθουν να τρέξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Ούτως ή άλλως, κάθε χρόνο έχουμε όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου στα Βίκος Street Relays. Πάνω από όλα είναι διασκέδαση το συγκεκριμένο δρομικό».