ΠΕΤΡΟΣ ΦΥΡΙΓΟΣ: ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΛΩΒΗΤΟΙ

0
690

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής των καταδύσεων, ο κύριος Πέτρος Φυρίγος, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ιστοσελίδας μας και μας περιέγραψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επόμενη μέρα για το άθλημα. Αναμένεται η επανέναρξη των προπονήσεων για τους αθλητές που βρίσκονται στην ολυμπιακή όμαδα, αλλά ο κύριος Φυρίγος ζητά από την Πολιτεία να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κι άλλα έξι παιδιά που είναι έτοιμα να εκπροσωπήσουν επαρκώς την χώρα μας σε άλλες διοργανώσεις, εάν τελικά αυτές πραγματοποιηθούν. Αναλυτικά η τοποθέτηση του Πέτρου Φυρίγου έχει ως εξής: 

«Η φετινή χρονιά για το Ολυμπιακό άθλημα των Καταδύσεων ξεκίνησε με προοπτικές πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο και η πορεία των καταδυτών μας μέχρι και την έναρξη της πανδημίας διαγραφόταν ευοίωνη.

Οι επιτυχείς συμμετοχές των καταδυτών μας Μόλβαλη Νίκου και Τσιρίκου Θάνου στα 10μ και 3μ Συγχρονισμένων καταδύσεων, τόσο στο Γκραν Πρι της Μαδρίτης, όσο και του Ροστόκ και η κατάκτηση 2 μεταλλίων στο ουκρανικό Πρωταθλήμα στο Κίεβο, ανέβασαν τον πήχη της ελπίδας για μια θετική συμμετοχή στο προγραμματισμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Καταδύσεων που αποτελούσε και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο.

Η ανασταλτική πορεία που δημιούργησε η πανδημία και η αναβολή όλων των Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών διοργανώσεων και κυριότερα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, με τον επαναπρογραμματισμό τους για το 2021, όπως και η απαγόρευση χρήσης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και η αναστολή των προπονήσεων για περίπου 1,5 μήνα, έχει δημιουργήσει αρκετές αντιξοότητες στην επανένταξη των αθλητών στο προγενέστερο κλίμα προετοιμασίας και έχει ακουμπήσει το «κόκκινο» ο προπονητικός προγραμματισμός.

Ύστερα από την σημερινή ενημέρωσή μας για την δυνατότητα επανεκκίνησης των προπονήσεων μόνο για την προ ολυμπιακή ομάδα στο κλειστό Καταδυτήριο του ΟΑΚΑ, το πλάνο διαμορφώνεται από την μία πλευρά σε νέες βραχυπρόθεσμες βάσεις (λόγω περιορισμένου χρόνου), αλλά απο την άλλη με στόχο την συμμετοχή και των 3 καταδυτών στη τελική φάση της προκριματικής διαδικασίας.

Το αίτημά μας είναι για την καθημερινή χρήση του ΟΑΚΑ για διπλές προπονήσεις (08.00-11.00 το πρωί και 17.00-20.00 το απόγευμα), τόσο για ξηρή προπόνηση στο γυμναστήριο, όσο και για προπόνηση στο νερό, ώστε να προσπαθήσουμε το συντομότερο δυνατό να επανενταχθούμε κάπως στο κλίμα προετοιμασίας.

Από τις πληροφορίες που λαμβάνουμε κατά καιρούς, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ώστε το Παγκόσμιο Κύπελλο καταδύσεων που αποτελεί και το τελευταίο σκέλος της προκριματικής φάσης για τους ΟΑ, να προγραμματισθεί τον Φλεβάρη του 2021, εάν και εφόσον η καταληκτική ημερομηνία για τος Ολυμπιακούς είναι αυτή που έχει ήδη ορισθεί από την ΔΟΕ.

Με βάση τα παραπάνω, η ομάδα που θα προπονείται καθημερινά στο ΟΑΚΑ μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, αποτελείται από του καταδύτες Μόλβαλη Νίκο, Τσιρίκο Θάνο και Αυθίνο Θεόφιλο. Ο στόχος μας επικεντρώνεται στην όσο τον δυνατόν γρηγορότερη επανένταξη στον αρχικό προγραμματισμό με ιδιαίτερη έμφαση στην τελειοποίηση των τεχνικών λεπτομερειών ώστε να επιτευχθεί η αρτιότερη και αποτελεσματικότερη εκτέλεση των καταδύσεων , με ιδιαίτερη καλή βαθμολογία και η πορεία μας προς την πρόκριση να είναι επιτυχής.

Ωστόσο θα ήθελα να προσθέσω πως η ομάδα των επίλεκτων αποτελείται από επιπλέον 6 νεαρότερους αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν στα Πανευρωπαϊκά Νέων, Μεσογειακό Κύπελλο και Βαλκανιάδα, εάν και εφόσον οι αγώνες αυτοί διεξαχθούν.

Προτείνεται όπως υπάρξει μέριμνα και για τους αθλητές αυτούς (καθώς τα σχολεία ακόμη δεν έχουν ανοίξει και μπορεί να δοθεί η δυνατότητα καθημερινής προπόνησης) στην επαναφορά της αθλητικής τους κατάστασης χωρίς ο αριθμός που χρησιμοποιούν τους χώρους εκγύμνασης και πισίνα, όπως έχει προβλεφθεί από τους ειδικούς, να ξεπερνά τους 10. Κάτι ανάλογο, από όσα αναφέρονται στα ΜΜΕ, πρόκειται να θεσπισθεί και για τις Πανελλαδικές εξετάσεις .

Το αναφέρω αυτό καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (ΦΙΝΑ) έχει στο καλεντάρι της το Παγκόσμιο Νέων-Νεανίδων που θα διεξαχθεί στο Κίεβο τέλος Νοέμβρη του 2020 και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη μέχρι στιγμής πως ο αγώνας πρόκειται να αναβληθεί. Οι Νέοι μας έχουν μεγάλες δυνατότητες για κατάκτηση μεταλλίων και πλασαρίσματα σε τελικούς, άρα η κάθε ώρα προπόνησής τους από τώρα και στο εξής, θα λειτουργήσει ανταποδοτικά σε βάθος χρόνου. Καλό θα ήταν οι αρμόδιες αρχές να εξετάσουν και αυτή την προοπτική .

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο Υγεία και ιδιαίτερα στους Έλληνες αθλητές μας πίστη, επιμονή , υπομονή και σεβασμό στα μέτρα ώστε να ξεπεράσουμε την πανδημία όλοι μας ,πολύ σύντομα, αλώβητοι».

Pisina.net