ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ 25αρας ΠΙΣΙΝΑΣ «ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ 2017»

0
163

Οι διοργανωτές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αποκάλυψαν το λογότυπο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 25άρας πισίνας που θα γίνει, στην Royal Arena της Κοπεγχάγης από 13-17 Δεκεμβρίου του 2017. Η παρακάτω ανακοίνωση εκδίδεται από την «Κοπεγχάγη 2017» και αναφέρει:

«Με την αποκάλυψη του λογότυπου που είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πάζλ, το οποίο βοηθάει για το πώς θα παρουσιαστεί το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Δανία κηρύσσεται η επίσημη έναρξή του. Με αυτό , οι εικόνες του πρωταθλήματος αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας θα είναι το πρώτο αθλητικό γεγονός που θα γίνει στη νέα αρένα της Κοπεγχάγης, στο Royal Arena. Όταν το πρωτάθλημα ξεκινήσει θα γίνει σε δύο προσωρινές πισίνες που θα έχουν κατασκευαστεί στην αρένα και στην οποία θα συμμετέχουν πάνω από 600 αθλητές από 45 χώρες οι οποίοι αναμένεται να παλέψουν για τα μετάλλια. Με το νέο μας λογότυπο έχουμε ένα στόχο. Να γίνει πιο εύκολα αναγνωρίσιμο το γεγονός που θα λάβει χώρα στη Δανία. Πέρα από αυτό, θα θέλαμε να επικοινωνήσουν οπτικά οι ενδιαφερόμενοι και να μάθουν για τη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στο Royal Arena και θα είναι αρκετά ιδιαίτερη. Ανυπομονούμε το πρωτάθλημα να δώσει το στίγμα του και αυτό θα γίνει μέσα από το λογότυπο ώστε να γίνει πιο εμπορεύσιμο τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο»

ενώ ο επικεφαλής της διοργάνωσης Mads Bang Aaen προσέθεσε: «Όταν πρόκειται για τα λογότυπα και το σχεδιασμό σε γενικές γραμμές, υπάρχει σπάνια κάτι που μπορεί να είναι είτε εντελώς λάθος είτε σωστό, η γνώμη σου μετράει, όπως ακριβώς και οι επόμενες. Φυσικά και ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα καλωσορίσουν το λογότυπό μας και ότι θα το βρουν ωραίο. Είναι σημαντικό ότι οι άνθρωποι μπορούν να αναγνωρίσουν ότι το πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στη Δανία και η Royal Arena θα γίνει γνωστή μέσα από το λογότυπό μας».

Τα εισιτήρια για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας του 2017 αναμένεται να βγουν στην αγορά κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου του 2016. Όταν η Royal Arena τροποποιηθεί και θα έχουν φτιαχτεί δύο πισίνες της ίδια διαμέτρου για να διοργανωθούν εκεί οι αγώνες του πρωταθλήματος και η χωρητικότητα του χώρου θα είναι περίπου για 6.500 θεατές αυτό θα βοηθήσει στο να δημιουργηθεί μια φανταστική ατμόσφαιρα για τους καλύτερος κολυμβητές της Ευρώπης.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας του 2017 θα γίνει υπό την αιγίδα της δανέζικης Ομοσπονδίας Κολύμβησης και συνεργάτες τους σε αυτή τη προσπάθεια θα είναι ο Δήμος Κοπεγχάγης, το Υπουργείο Αθλητισμού της Δανίας και οι οργανισμοί Hovedstaden και Wonderful Copenhagen.

Το λογότυπο έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το τμήμα σχεδιασμού και γραφικών της εταιρείας Formegon.

Βασίλης Μουγκοπέτρος