ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ: «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ»

0
92

Ο Παναγιώτης Βελέντζας είναι μαζί με τον Κώστα Τζιλιβάκη οι δυο Έλληνες προπονητές κλασικής κολύμβησης που βρίσκονται σε ρόλους της νεοσύστατης διοργανώσεις «international swimming league» που αρχίζει την Παρασκευή 16, Οκτωβρίου στην Βουδαπέστη. 

Πρόκειται για μία διοργάνωση έξι εβδομάδων που θα φιλοξενηθεί στην ουγγρική πρωτεύουσα με την συμμετοχή σπουδαίων κολυμβητών και κολυμβητηρίων από όλο τον κόσμο που μετέχουν σε 10 ομάδες του πλανήτη και εκτιμούν ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες αποτελούν την καλύτερη δυνατή προπαρασκευή τους ενόψει των κορυφαίων εκδηλώσεων που ακολουθούν το 2021, όπως Είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και οι ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο. 

Ανάμεσα στους αθλητές επιπέδου συγκαταλέγονται και έξι έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, ο Κρίστιαν Γκολομέεφ, ο Ανδρέας Βαζαίος, ο Απόστολος Παπαστάμος, ο Αποστόλης Χρήστου, η Άννα Ντουντουνάκη και η Νόρα Δράκου. 

Ο Παναγιώτης Βελέντζας, προπονητής του Νηρέα Χαλανδρίου και του Αποστόλη Χρήστου θα βρίσκεται από την Δευτέρα για δύο εβδομάδες στην Βουδαπέστη, στηρίζοντας τις προσπάθειες όχι μόνο των Ελλήνων πρωταθλητών αλλά και των περισσότερων κολυμβητών επιπέδου από άλλες χώρες που συμμετέχουν στην διοργάνωση. Θυμίζουμε ότι σε κάθε ομάδα ανήκουν οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου ανεξαρτήτως εθνικότητας. 

Ο Παναγιώτης, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, εκτιμά ότι Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί το μέλλον του αθλήματος και οδηγεί, έστω και καθυστερημένα, στον επαγγελματικό αθλητισμό, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια σε άλλα αθλήματα.

«Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί το μέλλον. Αναφερόμαστε στον επαγγελματικό αθλητισμό που έστω και καθυστερημένα εισέρχεται στο χώρο της κλασικής κολύμβησης. Οι αθλητές έχοντας σοβαρά οικονομικά κίνητρα, απολαμβάνουν σπουδαίους αγώνες και ιδανική προετοιμασία ενόψει των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων υποχρεώσεων που έχουν». 

Αναφερόμενος στον αθλητή του Αποστόλου Χρήστου, τονίζει: 

«Ο Αποστόλης βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας στις 24 Αυγούστου και εκτιμάμε ότι η συμμετοχή στην συγκεκριμένη διοργάνωση Θα αποτελέσει μια ιδανική προπαρασκευή του ενόψει των μεγάλων εκδηλώσεων του 2021. Στόχος του αθλητή είναι η ολυμπιάδα του Τόκιο και ένας τελικός στα 100 ύπτιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here