Ο ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

0
473

Ένας ακόμη τελικός για τον κορυφαίο Έλληνα διαιτητή υδατοσφαίρισης, τον Γιώργο Σταυρίδη (διακρίνεται ανωτέρω με τον συνάδελφό του Ανδρέα Κατσώνη κατά την διάρκεια της περσινής γιορτής της ιστοσελίδας μας) . Ο Έλληνας ρέφερι βρίσκεται στην Βουδαπέστη όπου το Σάββατο θα κληθεί να διαιτητεύσει τον τελικό του Σούπερ Καπ της Ευρώπης, ανάμεσα στην Φερεντσβάρος (κάτοχος του Γιουρόπα Καπ) και την Σόλνοκ (πρωταθλήτρια Ευρώπης).

Το παιχνίδι αναμένεται με καθολικό ενδιαφέρον στο χώρο της ευρωπαΐκής υδατοσφαίρισης, αφού και οι δύο ομάδες εμφανίζονται εξαιρετικά ποιοτικές και ανταγωνιστικές.

Πρόκειται για έναν ακόμη τελικό στην σπουδαία καριέρα του Γιώργου Σταυρίδη στο χώρο της ευρωπαΐκής και παγκόσμιας διαιτησίας. Είναι τόσες οι επιτυχίες και οι συμμετοχές του Έλληνα διαιτητή σε μεγάλες διοργανώσεις και τελικούς, που ίδιος δεν θυμάται τον αριθμό των τελικών που έχει διευθύνει:

«Ο τελικός του Σαββάτου στη Βουδαπέστη είναι μια ακόμη σπουδαία εμπειρία για μένα. Δεν μετράω τους τελικούς στους οποίους έχω αγωνιστεί μέχρι σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Χρωστάω πολλά στον Δημήτρη Διαθεσόπουλο, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, που όλα αυτά τα χρόνια με στηρίζει και έχει εμπιστοσύνη στο έργο μου», υποστηρίζει από την Βουδαπέστη ο Γιώργος Σταυρίδης.

Ο Έλληνας διαιτητής εκφράζεται εγκωμιαστικά και για ένα άλλο επίτευγμα του προέδρου της κολυμβητικής ομοσπονδίας.

«Θέλω δημόσια να δώσω συγχαρητήρια στον Δημήτρη Διαθεσόπουλο που κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα την πρώτη παγκοσμίως κινεζική επένδυση στο χώρο της υδατοσφαίρισης. Είναι γνωστό σε όλους ότι η Εθνική ομάδα της Κίνας βρίσκεται στην Ελλάδα και πραγματοποιεί ένα πολύ μεγάλο στάδιο προετοιμασίας αγωνιζόμενη απέναντι στις καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα της Ομοσπονδίας και του προέδρου της. Συγχαρητήρια» συμπληρώνει.

Ο Γιώργος Σταυρίδης θα διαιτητεύσει τον τελικό του Σαββάτου με τον Ρουμάνο Αλεξαντρέσκου.