Ο «ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ» ΤΗΣ ΑΕΚ

0
110

Ο Κωνσταντίνος Φλέγκας, ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του ελληνικού πόλο στην δεκαετία του 2010, είναι μια μεγάλη προσθήκη στο ρόστερ της νεοφώτιστης ΑΕΚ. 

Ο πολύπειρος πορτιέρο παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας. 

«Αισθάνομαι χαρούμενος για τη μετεγγραφή μου στην ΑΕΚ. Μίλησα με 3 ανθρώπους πολυ σοβαρούς, τον Πανο Μιχαλόπουλο και τον Γιωργο Κιρμιτζόγλου που ασχολούνται με τα διοικητικά και τον Κωνσταντίνο Δάνδολο, τον προπονητή. Η ΑΕΚ και οι άνθρωποί της έχουν ένα όραμα για την ομάδα του πόλο. Ήδη αυτό το όραμα έχει λάβει σάρκα και οστά με την άνοδο στην Α1». 

Τι πρέπει να επιδιώξει η ΑΕΚ στην νέα χρονιά; 

«Οι μεταγραφικές κινήσεις δείχνουν τους στόχους της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Καθε ομάδα που προβιβάζεται έχει στόχο την παραμονή. Στην ΑΕΚ όμως αρμόζει να επιδιώξει το κάτι παραπάνω. Αδημονώ να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις με τους συμπαίκτες μου και να βρεθούμε όλοι μαζί. Μου αρέσει να ανεβάζω τον πήχη και το ίδιο ισχύει και για όλους στην ομάδα. Υπάρχει πολύ διάθεση για δουλειά ώστε να φτάσουμε την ομάδα ψηλά». 

Ποιά είναι η προσωπική επιδίωξη του Κωνσταντίνου; 

«Προσωπικός στόχος για μένα είναι να συμβάλλω τα μέγιστα ώστε η ΑΕΚ να τα δώσει όλα στην κατηγορία και να κάνει αισθητή την παρουσία της. Από εκεί και πέρα με τους ανθρώπους της ομάδας συζητήσαμε και για το κομμάτι των Ακαδημιών, ώστε να βοηθήσω στην προπονηση των νεαρών τερματοφυλάκων, με κύριο σκοπό ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός να συμβαδίσουν με τις σχολικές υποχρεώσεις τους. Στόχος είναι να δείξουμε στα παιδιά οτι αθλητισμός και διάβασμα οφείλουν να συμβαδίζουν. Να γίνει η εκτόνωση και η χαρά τους. Είναι ένα φιλόδοξο πρότζεκτ όλου του οικοδομήματος της ΑΕΚ, καθώς δε μένει μόνο σε καθαρά αγωνιστικά κομμάτια, αλλά πηγαίνει πιο μακριά με την προσπάθεια δημιουργίας μίας διαφορετικής αθλητικής, αλλά και ανθρώπινης, κουλτούρας. Αυτό μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση τοσο για τα άλλα σωματεία όχι μόνο στο πόλο, αλλά σε όλα τα αθλήματα». 

Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι πάντα κινητήριος μοχλός. 

«Τέλος, καλώ όλο τον κόσμο της ΑΕΚ να σταθεί στο πλευρό μας. Τους περιμένουμε κοντά μας την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ως τον ‘παίκτη παραπάνω’ στο νερό».