Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ…

1
3645

“Μεγάλη” θα είναι η αυριανή Δευτέρα για τον πρωταθλητή των καταδύσεων, τον δεκαεπτάχρονο Ανδρόγεω Σαμψάκη.

Ο πρωταθλητής μας που τραυματίστηκε σοβαρά πριν από λίγες ημέρες εκτελώντας μια άσκηση στο γυμναστήριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας και αύριο Δευτέρα θα υποβληθεί σε μια νέα εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον του εγχείρηση.

Ο τραυματισμός του αθλητή μας ήταν τόσο σοβαρός που αυτή τη στιγμή κινδυνεύει σοβαρά η υγεία του και το μεγάλο ερώτημα που τίθεται για αυτόν, την οικογένειά του και για όλους όσους βρίσκονται δίπλα του, είναι αν θα μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του και τον αθλητισμό όρθιος.

Οι προβλέψεις των γιατρών δεν είναι αισιόδοξες αλλά η ελπίδα για τον ίδιον και την οικογένεια του παραμένει ζωντανή και πεθαίνει τελευταία.

Δίπλα στον Ανδρόγεω βρίσκονται καθημερινά οι γονείς του, οι συγγενείς, αλλά και πολλοί φίλοι του από το άθλημα των καταδύσεων και όχι μόνο.
Ο άνθρωπος που κινεί όλες τις διαδικασίες για ένα καλύτερο αύριο, είναι ο πατέρας του Γιάννης.

Γιατρός στο επάγγελμα, βρίσκεται καθημερινά σε επαφή με τους συναδέλφους του στο νοσοκομείο και προσπαθεί να βρει λύσεις για την αποκατάσταση της υγείας του παιδιού του. Κοντά του βρίσκονται επίσης ο Πέτρος Φυρίγος, ομοσπονδιακός προπονητής των καταδύσεων και η Γωγώ Φυρίγου, υπεύθυνη του αθλήματος στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του του αθλητή προσπαθεί να κινητοποιήσει όλους όσους μπορούν και πρέπει να ασχοληθούν με την καλύτερη δυνατή θεραπεία του παιδιού του.

Ζητάει από την Πολιτεία να σταθεί δίπλα στον Ανδρόγεω και να του παράσχει κάθε δυνατή, ηθική και οικονομική, βοήθεια για την καλύτερη δυνατή θεραπεία του..

“Αμέσως μετά το ατύχημα βρέθηκε κοντά μου ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ο οποίος πληροφορήθηκε τη σοβαρότητα του ατυχήματος. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη και κανείς από την Πολιτεία δεν βρέθηκε δίπλα μας για να στηρίξει την προσπάθεια μας, έτσι ώστε ο Ανδρόγεως να σηκωθεί και να συνεχίσει τη ζωή του. Θα κάνω τα πάντα, θα απευθυνθώ σε κάθε εξειδικευμένο νοσοκομείο, στο εξωτερικό, για να μπορέσει το παιδί μου να σταθεί όρθιο στη ζωή του. Περιμένω από τους υπεύθυνους της Πολιτείας να ανταποκριθούν, ηθικά και οικονομικά, για ένα παιδί που ήδη έχει σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία σε κάθε αγώνα που έδωσε στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια και ο όποιος, σύμφωνα με δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή, αποτελεί μια χρυσή ελπίδα του αθλήματος για το μέλλον. Είμαι εδώ για να ακούσω από ανθρώπους που εκφράζουν την Πολιτεία “μην ανησυχείς είμαστε κοντά σου θα κάνουμε τα πάντα για το παιδί σου που τίμησε την Ελλάδα”.

Αυτό δεν το περιμένει μόνο πατέρας του αθλητή αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται στο χώρο. Η Ελλάδα πρέπει να τιμήσει μια χρυσή ελπίδα του αθλήματος που βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο της ζωής του. Όλοι είμαστε κοντά σου αγόρι μου. Καλή επιτυχία στην αυριανή κρίσιμη επέμβαση.

Κάποιοι τις τελευταίες ημέρες ψάχνουν (με αγωνία…) να βρουν πρόσωπα ή φορείς για να καταλογίσουν ευθύνες. Το καλύτερο που θα επρεπε να κάνουν είναι να ακούσουν τον πατέρα και και τον ίδιο τον αθλητή που έχει πλήρη επαφή με το περιβάλλον και μπορεί να μιλήσει.

Ο Γιάννης Σαμψάκης είναι “εδώ”, όρθιος, δυνατός, ψύχραιμος, δεν ασχολείται με “ευθύνες” και ζητάει την βοήθεια, ηθική και υλική, απο όλους μας!

Η Πολιτεία πρέπει να μιλήσει “ηθικά και οικονομικά”, ολοι οι άλλοι ηθικά!

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.