ΟΠΙΣΘΙΑ, ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΗ….

0
184

Οπίσθια, εμπρόσθια, αντίθετη, ανάποδη. Αυτά είναι τα είδη των βουτιών στις καταδύσεις από βατήρα και οι πρωταγωνιστές του αθλήματος άρχισαν από τη Δευτέρα το πρωί, 25 Μαΐου, να τις εφαρμόζουν στο κορυφαίο καταδυτήριο της χώρας, στο ΟΑΚΑ.

Τα προβλήματα στον χώρο επιλύθηκαν, η θερμοκρασία του νερού επανήλθε στα φυσιολογικά και ο ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Φυρίγος έπιασε δουλειά μαζί με τα τρία παιδιά που ανήκουν στην προολυμπιακή ομάδα και τρέφουν όνειρα για μία αξιοπρεπή εκπροσώπηση της χώρας στην διεθνή σκηνή.

Πρόκειται για τον Θεόφιλο Αυθίνο, τον Θάνο Τσιρίκο και τον Νίκο Μόλβαλη.

Να θυμίσουμε ότι οι ελληνικές καταδύσεις πέτυχαν ένα μικρό θαύμα πριν από 16 χρόνια στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Τότε ο Νίκος Συρανίδης και ο Θωμάς Μπίμης κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην συγχρονισμένες καταδύσεις από βατήρα 3 μέτρων, πέτυχαν μια μεγάλη έκπληξη και εντυπωσίασαν.

Το μετάλλιο αυτό έχει μείνει στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Προπονητής τότε ήταν ο Πέτρος Φυρίγος. Στόχος του ίδιου και των νεαρών αθλητών του είναι να επαναφέρουν το άθλημα σε αξιοπρόσεκτο σημείο στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Οι φωτογραφίες είναι από την σημερινή, πρώτη προπόνηση, μετά από μακρύ διάστημα αποχής λόγω της πανδημίας.

Pisina.net