«ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ»

0
1756

Για το όνειρο δημιουργίας ενός νέου κολυμβητηρίου στη Σαλαμίνα που πλέον,μέσω δικής του πρωτοβουλίας, πήρε σάρκα και οστά μίλησε ο κ.Παναγιώτης Τρούλος.

«Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ όπως επίσης και τον κ.Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος τόσα χρόνια προσπαθεί για το καλό του χώρου και πάντοτε είναι δίπλα μας» τόνισε ο κ.Τρούλος αρχικά.

Στη συνέχεια, ανέλυσε πώς πήρε την απόφαση δημιουργίας αυτού του κολυμβητηρίου στο νησί: «Η απόφαση δημιουργίας αυτού του κολυμβητηρίου στη Σαλαμίνα είναι ένα όνειρο πολλών χρόνων. Έχοντας την τύχη να ζήσω με τις εθνικές ομάδες τα καλά χρόνια του αθλητισμού είδα στο εξωτερικό πολλές από αυτές τις σύγχρονες κολυμβητικές δεξαμενές που φιλοξενούσαν από τον απλό πολίτη ως και τον πρωταθλητή. Με πολύ ρίσκο αποφασίσαμε το συνεργάτη και μαθητή μου, Σωτήρη Καραλή, να ξεκινήσουμε αυτό το έργο στις 8 Ιουλίου όταν και πήραμε την άδεια στα χέρια μας και όπως βλέπετε ήδη το έργο έχει ολοκληρωθεί και λειτουργούμε κανονικά».

Στο νέο κολυμβητήριο της Σαλαμίνας όμως θα φιλοξενηθούν και διάφοροι σύλλογοι:«Εδώ ήδη φιλοξενείται ο Ναυτικός Όμιλος Ποσειδώνα Σαλαμίνας, ο οποίος θα συμμετάσχει κανονικά στην Ομοσπονδία και σε όλες τις αθλητικές διαδικασίες από το επίπεδο mini μέχρι όπου μπορέσουμε και φτάσουμε» ανέφερε.

Για το αν οι πολίτες της Σαλαμίνας έχουν αγκαλιάσει τη νέα προσπάθεια ο κ.Τρούλος σχολίασε: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από όλους τους κατοίκους της Σαλαμίνας. Πρόκειται για ένα νησι στο οποίο οι γονείς νοιάζονται πραγματικά για την ποιότητα της παιδείας των παιδιών τους και μέσα από αυτό το δρόμο θεωρώ ότι θα προτιμήσουν το κολύμπι για την ενασχόληση των παιδιών τους με τον αθλητισμό. Αυτό φένεται ήδη από τις πρώτες δυο ημέρες που πάμε πάρα πολύ καλά και συνέχεια ο κόσμος ρωτάει να μάθει».

Τέλος ο κ.Τρούλος μίλησε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος του υγρού στίβου: «Γεννημένος στον υγρό στίβο, ξεκινώντας ως κολυμβητής και μετά ως πολίστας και όπως είπα και στην αρχή έχοντας ζήσει τα καλά χρόνια του αθλητισμού, νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Τα προβλήματα θα πρέπει να τα εξετάσουμε πρώτα από όλα ώστε να μπορέσουμε να τα λύσουμε. Γι αυτό σας λέω και πάνω σε αυτόν τον τομέα αποφάσισα να υλοποιήσω αυτό το σχέδιο δημιουργίας του συγκεκριμένου κολυμβητηρίου καθώς πλέον η ιδιωτική πρωτοβουλία παίζει σημαντικό ρόλο και κυρίως η σωστή και η μελετημένη δουλειά σε όλους τους τομείς είναι αυτή η οποία θα προσφέρει λύση σε όλα τα προβλήματα».

Νάσος Γρυπαίος