ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ PISINA.NET

0
501
Η Εθνική ομάδα

Οι Έλληνες πρωταθλητές της Εθνικής ομάδας Νέων/Νεανίδων των καταδύσεων, οι ήρωες (όπως τους έχουν χαρακτηρίσει επανειλημμένα ο Εθνικός προπονητής καταδύσεων Πέτρος Φυρίγος και η Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Καταδύσεων της LEN Γωγώ Φυρίγου, για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν), επέστρεψαν στην Ελλάδα από το Μπέργκεν της Νορβηγίας χθες το βράδυ (3/7) έχοντας στις αποσκευές τους ένα χάλκινο μετάλλιο (Θάνος Τσιρίκος 10μ. Πλατφόρμα Β’ Κατηγορίας) παρουσίες σε τελικούς και συνολικά πολλές εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των κατηγοριών Α’ και Β’. Η pisina.net βρέθηκε στην υποδοχή τους, στο αεροδρόμιο, και μίλησε με τους περισσότερους από τους πρωταγωνιστές σε αυτούς τους αγώνες.

Θάνος Τσιρίκος: «Δεν αφήνουμε τις δυσκολίες να μας βάλουν από κάτω»

Ο χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης Θάνος Τσιρίκος υπογράμμισε πως ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς το μετάλλιο, ενώ τόνισε πως οι δύσκολες συνθήκες προπόνησης δεν τον πτοούν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Προπονούμαι πολύ σκληρά και ήθελα να πάρω ένα μετάλλιο οποιουδήποτε χρώματος. Θέλω να διατηρηθώ σε αυτό το επίπεδο και να προσπαθήσω για το καλύτερο, τόσο στους Μεσογειακούς σε ένα μήνα, όσο και για μια συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων την επόμενη χρονιά».

Για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο άθλημα: «Δεν έχουμε όντως τις καλύτερες συνθήκες, όμως προσπαθούμε να μην το σκεφτόμαστε. Δουλεύουμε και κάνουμε ότι καλύτερο για εμάς. Δεν αφήνουμε τις δυσκολίες να μας βάλουν από κάτω».

Για το πολύ δυνατό δίδυμο στις συγχρονισμένες με το Νίκο Μόλβαλη: «Με πολλή προπόνηση και σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Έχουμε κάποια δείγματα ότι μπορούμε να το καταφέρουμε, αλλά μόνο με τη δουλειά θα το καταφέρουμε».

Νίκος Μόλβαλης: «Οι ατυχίες σε πεισμώνουν»

Ο Νίκος Μόλβαλης ήταν ο άτυχος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αφού ένας τραυματισμός στον καρπό δεν του επέτρεψε να λάβει μέρος στο καλό του αγώνισμα, τα 10μ. Πλατφόρμα, ούτε στις συγχρονισμένες καταδύσεις από 10μ, όπου αποτελούν ένα δυνατό δίδυμο με το Θάνο Τσιρίκο. Πάντως στα 3μ. Συγχρονισμένες κατάφερε να πάρει την 6η θέση (μαζί με τον Θάνο Τσιρίκο), ενώ ήταν 8ος στον τελικό του ατομικού αγωνίσματος στα 3μ. Τραμπολίνο.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος γι αυτά που πέτυχα, αν συμπεριλάβει κανείς και τον τραυματισμό που είχα. Δε σταματάω εκεί. Ήταν ένα μικρό εμπόδιο και συνεχίζω για κάτι παραπάνω. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου κ. Πέτρο Φυρίγο που με στήριξε πολύ στη δύσκολη στιγμή που είχα. Μου έδωσε πολύ κουράγιο».

Για το κατά πόσο τον πεισμώνει για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις: «Οι ατυχίες δίνουν περισσότερη ενέργεια και κουράγιο. Σε πεισμώνουν και σε κάνουν να θέλεις να γίνεις καλύτερος. Θέλω να συνεχίσω και να βγω πιο δυνατός μέσα από αυτό. Έχω ακόμη ένα χρόνο σε αυτή την κατηγορία, των Νέων. Στόχος μου είναι ένα μετάλλιο και μια πρόκριση σε μια Ολυμπιάδα Νέων. Πιστεύω πως τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά με τον Θάνο Τσιρίκο στις συγχρονισμένες καταδύσεις έχουμε πολύ μέλλον και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά και οι δύο μας για κάτι καλό».

Μίνως ΓιαννόπουλοςΠολλή δουλειά και να μαθαίνω από τα λάθη μου»

Ο Μίνως Γιαννόπουλος έκανε μια καλή εμφάνιση στα 10μ. Σταθερά της Β΄Κατηγορίας καταλαμβάνοντας τη 13η θέση και μένοντας οριακά εκτός της 12άδας του τελικού. Ο ίδιος δήλωσε πως μπορούσε να έχει πάει καλύτερα, τονίζοντας πως μαθαίνει από τα λάθη του.

«Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου, αλλά πιστεύω πως θα μπορούσα να έχω πάει καλύτερα. Παρ’ όλα αυτά έμεινα για λίγο εκτός τελικού. Έμαθα πιστεύω από το λάθος μου και συνεχίζω να προσπαθώ. Αυτό που θέλω είναι αρχικά να κερδίζω την πρόκρισή μου για μεγάλες διοργανώσεις και ίσως πολύ αργότερα να καταφέρω να φτάσω και στην κορυφαία διοργάνωση, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μακάρι να έχω και την τύχη μαζί μου. Προς το παρόν όμως χρειάζεται πολλή δουλειά».

Μελίτη Ευθυμίου: «Αγχωμένη στην πρώτη μου μεγάλη διοργάνωση»

Από την πλευρά της η Μελίτη Ευθυμίου στάθηκε στο άγχος που της δημιούργησε η πρώτη της παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση, επισημαίνοντας πως το επίπεδο εκτός Ελλάδας είναι διαφορετικό. Πλέον θα είναι πιο προετοιμασμένη για την επόμενη φορά, ευελπιστώντας σε κάτι καλύτερο, αφού όπως είπε δε σκοπεύει να μείνει σε αυτή τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό.

«Δεν ήταν η εμφάνιση που περίμενα. Αντικειμενικά θα μπορούσα να τα έχω πάει πολύ καλύτερα. Όχι τόσο όσον αφορά τη θέση, αλλά κυρίως την προσωπική μου βαθμολογία. Ήμουν πάρα πολύ αγχωμένη. Ο λόγος είναι ότι όταν πήγα εκεί και είδα το επίπεδο των άλλων χωρών όπως της Αγγλίας, της Ρωσίας και της Γερμανίας αγχώθηκα. Κόμπλαρα λίγο και σκέφτηκα το πως θα ανταπεξέλθω εγώ απέναντί τους. Ήταν η πρώτη μου τόσο μεγάλη διοργάνωση, οπότε ήμουν στρεσαρισμένη. Προσπάθησα να το διαχειριστώ και να πω πως θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Παρ’ όλα αυτά σε πολλές στιγμές δεν είχα καθαρή σκέψη».

Για την πρώτη παρουσία της σε μεγάλη διοργάνωση και κατά πόσο θα τη βοηθήσει για το επόμενό της βήμα: «Πιστεύω πως τώρα που έχω την εμπειρία της παρουσίας σε μια μεγάλη διοργάνωση και γνωρίζω το επίπεδο, θα ξέρω ακριβώς που πατάω και σε τι επίπεδο είμαι συγκριτικά με τις κοπέλες που ανταγωνίστηκα εκεί. Θα είμαι προσγειωμένη και θα γνωρίζω τι έχω να αντιμετωπίσω. Αυτό είναι το πολύ θετικό για μένα. Ταυτόχρονα η συμμετοχή μου αυτή μου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να δουλέψω παραπάνω. Δε σκοπεύω να μείνω εδώ, σ αυτό το πανευρωπαϊκό».

Θοδωρής Νταλαγιώργος