ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΩΝ PLAY OFF ΤΗΣ Α2

0
367

Με την άνοδο του ΝΟ Πατρών και του Πανιωνίου ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών το τριήμερο 22-24 Ιουλίου. Η pisina.net ζήτησε και έμαθε τη γνώμη των προπονητών για τα φετινά πλέι οφ και συνολικότερα για το φετινό πρωτάθλημα της Α2.

Βασίλης Λαμπάτος – Προπονητής ΝΟ Πατρών

«Νομίζω πως έγινε ένα μεγάλο βήμα προόδου με τη διεξαγωγή τριών ομίλων. Η διακοπή που έγινε ανάμεσα στις τελευταίες αγωνιστικές δεν έκανε καθόλου καλό στις ομάδες, τους στέρησε το ρυθμό που είχαν. Το σύστημα του final-8 μπορεί να μην είναι το πιο δίκαιο, όμως από τη στιγμή που κάτι τέτοιο είχε συμφωνηθεί από την αρχή του πρωταθλήματος θα ήταν άδικο να αλλάξει τελευταία στιγμή. Ίσως του χρόνου γίνει ακόμη καλύτερος ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Καλύτερα οι ομάδες να χαλάνε χρήματα σε ταξίδια και να παίζουν με τους δικούς τους αθλητές, παρά σε παίκτες. Με τον τρόπο διεξαγωγής η αλήθεια είναι πως ο τελικός αγώνας έχασε την αίγλη του, αφού το κολυμβήτηριο στους ημιτελικούς είχε πολύ κόσμο, όχι όμως και στο ματς που έκρινε τον τίτλο. Ελπίζω πως στην Α2 κάθε χρόνο θα γίνεται κάτι πιο καινοτόμο».

Κώστας Δήμου – Προπονητής Πανιωνίου

Για την άνοδο της ομάδας στην Α1:«Εκ των πραγμάτων όταν φτάνεις σε μια τελική φάση θέλεις να κερδίζεις. Θέλαμε να κερδίσουμε και στον τελικό και να συνδυάσουμε την άνοδο μας με την κούπα, αλλά δεν πειράζει. Η αλήθεια είναι – για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας – ότι το πρωτάθλημα αυτό έχει επί της ουσίας δύο κούπες. Μπορεί τυπικά να είναι μια αλλά στην πραγματικότητα είναι δύο. Εξάλλου για τα δύο εισιτήρια της ανόδου παλεύουν όλοι».

Για την τελική φάση των πλέι οφ: «Καταρχάς νομίζω ότι σε πρώτη φάση ήταν ένα αναβαθμισμένο πρωτάθλημα σε σχέση με την περσινή χρονιά. Είχε μια διάρκεια 4,5 μηνών. Αυτό νομίζω ήταν μια αναβάθμιση. Δεύτερον, οι ομάδες ήταν ανταγωνιστικές μεταξύ τους και όλα σχεδόν τα παιχνίδια ήταν ντέρμπι κι αυτό έδινε ενδιαφέρον στον κόσμο, καθώς γεμίζαν οι πισίνες. Τώρα από θέμα επιπέδου δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την Α2, αλλά θεωρώ ότι έχουμε μπει σε μια σωστή διαδικασία ώστε κάθε χρόνο να γίνεται το πρωτάθλημα καλύτερο και να αρχίζει σιγά-σιγά να ανεβαίνει το αγωνιστικό επίπεδο. Πάντως φέτος σε γενικές γραμμές το επίπεδο ήταν καλύτερο από πέρσι. Θα μπορούσε να ήταν καλύτερο το πρωτάθλημα και να παιχτεί σε άλλη μορφή η τελική φάση, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε πραγματικότητα».

Ηλίας Μαχαιρας – Προπονητής ΝΟ Χανίων

«Νομίζω πως το σύστημα του final-8 δεν είναι πολύ δίκαιο, αλλά αυτό το γνώριζαν οι ομάδες από την αρχή. Ήξεραν πως τα πάντα θα κριθούν σε έναν αγώνα. Ίσως μια σειρά αγώνων θα ήταν πιο δίκαιη, αλλά δε θα τα σωστό να αλλάξει κάτι τέτοιο τελευταία στιγμή. Σίγουρα το πρωτάθλημα έγινε οικονομικά πιο δύσκολο για τις ομάδες, λόγω των εδρών, αλλά έγινε σαφέστατα πιο αναπτυξιακό ιδιαίτερα για τις ομάδες που λειτουργούν με αθλητές από τις ακαδημίες. Θα έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος, το οποίο θα είναι είτε σε τέσσερις τετράδες είτε σε δύο οκτάδες. Οι τέσσερις ομάδες που φτάσαν στα ημιτελικά ήταν οι καλύτερες και νομίζω πως στα ημιτελικά δίκαια επικράτησαν ο ΝΟΠ και ο Πανιώνιος. Ίσως μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι με την Πάτρα, αλλά ο τερματοφύλακας της αντίπαλης ομάδας έκανε εκπληκτικό παιχνίδι. Έδειξε ότι έχει και ψυχικά αποθέματα εκτός από τα σωματικά προσόντα».

Κώστας Δάνδολος – Προπονητής Απόλλωνα Σμύρνης

«Νομίζω πως το σύστημα του final-8 δεν ήταν πολύ δίκαιο. Αναλωθήκαμε έναν ολόκληρο χειμώνα να παίζουμε αγώνες με έδρες για να κριθούν τα πάντα παίζοντας πέντε αγώνες σε δύο ημέρες. Εμείς είχαμε ζητήσει να παίξουν όλοι με όλους στην τελική φάση, αλλά τελικά δεν έγινε δεκτό. Στον ημιτελικό χάσαμε δίκαια από τον Πανιώνιο. Νομίζω πως και ο ΝΟ Πατρών και ο Πανιώνιος που ανέβηκαν έχουν πιο “βαρύ” σκουφάκι από τον Απόλλωνα. Εμείς είμαστε μια νεοσύστατη ομάδα και έχουμε πετυχει αρκετά πράγματα στα λιγότερα από τρία χρόνια που υπάρχουμε. Έχουμε καταφέρει να πάρουμε τα πρωταθλήματα σε Γ’ και Β’ Εθνική, ενώ φέτος φτάσαμε μια ανάσα από την άνοδο στην Α1. Συνεχίζουμε με αυτό το στόχο. Έχουμε τη διάθεση να συνεχίσουμε. Δε χάθηκαν όλα σε ένα παιχνίδι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Βελλή, ο οποίος έχει σταθεί αρωγός της όλης προσπάθειας του τμήματος πόλο».

Κώστα Σπηλιόπουλος – Προπονητής Νηρέα Γέρακα

«Ήταν θετική η αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Ίσως τα πλέι οφ έπρεπε να γίνουν σαν ένας όμιλος. Η εικόνα των πλέι οφ ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη. Στα ημιτελικά νίκησαν οι πιο προπονημένες ομάδες και οι πιο έτοιμες γι αυτά τα παιχνίδια. Είναι δύσκολο να διαχειριστεί κάποιος τέσσερα παιχνίδια σε δύο ημέρες. Ο Πανιώνιος με εντυπωσίασε στον ημιτελικό, αλλά είναι πολλά που παίζουν ρόλο σε ένα παιχνίδι. Για εμάς βγήκε κάτι παραπάνω από αυτό που περιμέναμε και μάλιστα χωρίς τον Τάσο το Σχίζα, ο οποίος έπαιξε μόνο στο πρώτο παιχνίδι. Εν τέλει ενώ φαινόταν πιο δύσκολος όμιλος ο πρώτος, αλλά αποδείχτηκαν καλύτερα προπονημένες οι ομάδες του δευτέρου ή πιο έτοιμες γι αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής. Πάντως συμφωνώ με το Δημήτρη Σελετόπουλο ότι δεν είναι επιτυχημένο το μοντέλο με τους μεγάλους παίκτες στην Α2. Οι παίκτες αυτής της κατηγορίας πρέπει να ετοιμάζονται για την Α1».

Δημήτρης Σελετόπουλος – ΝΟ Χαλκίδας

Κωνσταντίνος Παυλίδης- Προπονητής Απόλλο.

Για τις εντυπώσεις από τα πλέι οφ της Α2:«Θεωρώ ότι τα play off είχαν ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ομάδες οι οποίες ανέβηκαν τελικά να μπορούν να σταθούν κατά την γνώμη μου επάξια στην Α1 του χρόνου».

Για την εικόνα της ομάδας του: «Θεωρώ ότι ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που ήταν ήττες στα περισσότερα είμαι θετικός από την πορεία της ομάδας μας. Δόθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία στα μικρότερα παιδιά της ομάδας μας να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες από ένα τέτοιο τουρνουά. Σε περίπτωση που η ομάδα μας πήγαινε στα πλέι-άουτ και όχι στα πλέι-οφ δεν θα είχαν την δυνατότητα να αποκομίσουν τις ίδιες εμπειρίες και να πάρουν χρόνο συμμετοχής χωρίς ουσιαστικό άγχος».

Σπύρος Καρδόνας – Προπονητής ΝΑΟ Κέρκυρας

«Οι δύο-τρείς αυτές ομάδες, οι οποίες ξεχώριζαν από την αρχή να ανέβουν δηλαδή ο ΝΟΠ,, ο ΝΟ Χανίων, ο Απόλλων Σμύρνης και ο Πανιώνιος ήταν τελικά αυτές που διεκδικήσαν την άνοδο και οι δύο απ’ αυτές ανέβηκαν. Δυστυχώς δεν είδα νέα παιδιά, που αυτήν έπρεπε να είναι η αποστολή της Α2. Οι περισσότερες ομάδες στηρίζονται πιο πολύ στους μεγαλύτερους παίκτες εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Όλες οι ομάδες ήταν κοντά. Τα παιχνίδια ήταν σχετικά δυνατά και όλες οι ομάδες κόντραραν όσο μπορούσαν. Υπήρχαν καλά παιχνίδια. Νομίζω ότι ήταν καλύτερο το πρωτάθλημα σε σχέση με πέρσι».

Για την εικόνα της ομάδας του: «Εμείς είχαμε στόχο να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε από κάθε παιχνίδι και προσπαθήσαμε πολύ γι αυτό. Κοντράραμε – εκτός από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα – σε όλα τα άλλα παιχνίδια. Ήμασταν ανταγωνιστικοί. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ένα πρόβλημα με το σκοράρισμα και φαίνεται και στην στατιστική, αφού είχαμε τη χειρότερη επίθεση. Δεν μπορέσαμε να βρούμε λύσεις. Γενικά ο στόχος ο δικός μας ήταν να μπούμε στα play off. Μπήκαμε στα play off και δώσαμε κάποιο χρόνο στα νέα παιδιά ώστε να αποκτήσουν κίνητρό για του χρόνου. Είμαστε σχετικά ευχαριστημένοι».

Γιώργος Χρήστου, Θοδωρής Νταλαγίωργος