ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ!

0
161

Η απόλυτη δικαίωση για τον Αντώνη Τσουρουνάκη είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 400 μ. επιφάνεια, στην πρεμιέρα των τελικών του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης, στο Βόλο. Ένας πολύπειρος αθλητής που βρέθηκε επιτέλους στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε Παγκόσμιο, κάτι που το άξιζε μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας σε δύσκολες συνθήκες, με συνεχείς συμμετοχές σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, με άλλες διακρίσεις και πολλά ρεκόρ. Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι βρέθηκε στην κορυφή λίγο πριν το τέλος της καριέρας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντώνη Τσουρουνάκη: “Είμαι τόσα χρόνια στο χώρο, αλλά αντιμετωπίζαμε συνεχώς προβλήματα. Φέτος μπήκαμε νωρίς για προετοιμασία στην 50άρα πισίνα, κάναμε σωστή προετοιμασία και ουσιαστικά πετύχαμε αυτό που έκαναν οι άλλοι που έπαιρναν τα χρυσά. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος μ’ αυτήν την επιτυχία. Έκανα και ατομικό ρεκόρ, στα 28 μου χρόνια. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσω την καριέρα μου. Το έχω αποφασίσει. Ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου ποιυ με στηρίζει, τον προπονητή μου Ηλία Καλαμαρίδη, τον διατροφολόγο μου και όλους όσους πίστεψαν σε μένα. Επόμενος στόχος το 200άρι και ό,τι καλύτερο κι εκεί. Μεγάλη σημασία ότι έγινε στη χώρα μας, αλλά και ότι έρχεται σε αυτή τη στιγμή. Δείτε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα παρότι το παγκόσμιο ρεκόρ είναι ένα δευτερόλεπτο και κάτι μακριά”.

Ο Χρήστος Χριστοφορίδης, που κατέκτησε το χάλκινο στο ίδιο αγώνισμα, είπε από την πλευρά του: “Στα πρώτα 200 μ. της κούρσας ήμουν σε καλό δρόμο για το χρυσό. Παρόλα αυτά το άθλημά μας έχει πολύ εξοπλισμό που ένα λαθάκι, μια ατυχία μπορεί να σε πάει πολύ πίσω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το αγωνιστικό μου μαγιό πήρε νερά με αποτέλεσμα να μη μπορώ να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ταχύτητα, παρότι τα έδινα όλα. Χάρηκα για τον Αντώνη που πήρε το χρυσό. Είναι ένας μεγάλος αθλητής, με μεγάλη διάρκεια στο παγκόσμιο σστερέωμα. Το άξιζε. ‘Ολοι προσπαθούμε για το καλύτερο, παρά τις δύσκολες συνθήκες. Έχω άλλα δυο ατομικά και ευελπιστώ στο άθλημά μου, στα 800 μ., να πάω ακόμα ψηλότερα. τα πάντα είναι τευστά σε αυτό το άθλημα”.

Ο Λουκάς Καρετζόπουλος, που πήρε χάλκινο στα 100 μ. επιφάνεια, δήλωσε: “Είναι επιτυχία το χάλκινο, αλλά ήμουν προετοιμασμένος για πολύ καλύτερα πράγματα. Δεν μου βγήκε η κούρσα, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Αναποδιές γίνονται κάποιες φορές. Δεν ξέρω τι έφταιξε. Αλλά από τα λάθη μας μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι. Έχω άλλα δυο αγωνίσματα και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να ανεβώ ψηλότερα”.

koe.org.gr