ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

1
868

Οπως σας είχαμε αναφέρει πριν από περίπου 1 ώρα, η διοίκηση του Ηρακλή και οι παίκτες έβγαλαν ξεχωριστές ανακοινώσεις για την αποχώρηση του Ηρακλή από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Αρχικά η ανακοίνωση της διοίκησης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Διανυσαμε μια μεγαλη διαδρομη
Αμετρητες ωρες καθημερινης ενασχολησης και αγωνιας για τη στηριξη του τμηματος
Συνοδοιποροι ,φιλοι και γονεις του τμηματος, χωρις ονομαστικες αναφορες μηπως ξεχασουμε η αδικησουμε καποιον.
Αξιοι επαινου οι προπονητες μας, που με καθε τροπο και τις περισσοτερες φορες ,πανω απ τις δυναμεις τους, στηριξαν το τμημα της ανδρικης ομαδας,στη διαρκεια των τελευταιων χρονων.
Και βεβαιως, αφηνουμε τελευταιους τους βασικοτερους πρωταγωνιστες.
Η αναφορα στους αθλητες μας. Η εκφραση ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ τους αδικει…
Αθλητικο ηθος, συνεπεια, αξιοπρεπεια, αγωνιστικη διαθεση, διαθεση στηριξης και πολλα αλλα στοιχεια που τους διακρινουν.
Μεσα σε ηδη δυσκολες συνθηκες ξεκινησαμε τη φετινη χρονια.
Προγραμματισαμε τη φετινη χρονια με φιλοδοξιες, δημιουργησαμε ενα ανταγωνιστικο ροστερ, οπου σε συντομο χρονικο διαστημα,κατω απ τις οδηγιες του κ.ΠΑΥΛΙΔΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ, εδειξε τις αρετες του και τη δυνατοτητα επιτευξης των στοχων του.
Προσεγγισαμε ,παραλληλα, παραγοντες της πολης για την αναγκαια οικονομική καλυψη.
Ακομη και τουτη τη στιγμη, οι υποσχεσεις και το κλεισιμο των συμφωνιων, δεν εγγυωνται την ομαλη συμμετοχη μας στο πρωταθλημα..
Σεβομενοι την προσπαθεια του προπονητη μας ,οσο και των αθλητων μας, αποφασισαμε απο κοινου, τη μη συμμετοχη μας στο πρωταθλημα, ωστε να εξαντληθει η καθε πιθανοτητα στους αθλητες μας, να αγωνιστουν τη φετινη χρονια.
Οφειλουμε ενα μεγαλο συγγνωμη στο κοσμο της Υδατοσφαιρισης.
Δηλωνουμε, πως το τμημα συνεχιζει τη λειτουργια του με την αναπτυξη των ακαδημιων,  με βασικο στοχο την αμεση επαναφορα εκει που πραγματικα ανηκει , βασει της ιστοριας του.
Στην προσπαθεια αυτη δεν εχουμε τη πολυτελεια να απουσιαζει κανεις, ξεπερνωντας τις οποιες πιθανες διαφωνιες.
Και η ανακοίνωση των παικτών του Ηρακλή:
” Δυστυχως, μετα απο μια μακρα περιοδο προετοιμασιας ,πηραμε τη δυσαρεστη αποφαση να μη δωσουμε το παρων στο πρωταθλημα της Β Εθνικης.
Η χρονια ξεκινησε με τις καλυτερες προυποθεσεις ,αλλα οπως αναφερεται στην ανακοινωση της διοικησης, τα οικονομικα προβληματα και οχι μονο, μας οδηγησαν στην αποχη απο τις προπονησεις και περαιτερω στη αποφαση μη συμμετοχης στο πρωταθλημα, σεβομενοι τους προσωπικους μας κοπους.
Ερχομενοι σε επαφη με τη διοικηση, πηραμε απο κοινου την αποφαση αποδεσμευσης οσων γηγενων και μη αθλητων το επιθυμουσαν.
Τελος,θελουμε να ευχαριστησουμε τη διοικηση,γι αυτην της τη κινηση και ελπιζουμε τα επομενα χρονια να επιστρεψει το τμημα στη θεση που του ανηκει”
Οπως λοιπόν κάποιος μπορεί να καταλάβει από τις 2 επιστολές, η μεν διοίκηση δεν είχε την δυνατότητα να συντηρήσει το τμήμα, οι δε παίκτες θέλουν να φύγουν. Ομως οι μεταγραφές έχουν τελειώσει και οποιαδήποτε μεταγραφή γίνει τώρα, θα είναι παράνομη και θα αλλοιώσει το πρωτάθλημα. Οι αποδεσμεύσεις που πήραν οι αθλητές στην χθεσινή τους συνάντηση, θα ισχύσουν την επόμενη χρονιά. Επομένως δεν μπορώ να καταλάβω ποιός τους συμβούλευσε να κάνουν κάτι τέτοιο. Το σωστό είναι, αν δεν θέλουν να χάσουν την χρονιά, να αγωνιστούν με τον Ηρακλή (να μην πάει στράφι και η προπόνηση), και τον Σεπτέμβρη να πάνε όπου θέλουν. Προφανώς, ο Ηρακλής δεν είχε ούτε τα χρήματα συμμετοχής να πληρώσει (240 ευρώ). Και άλλα τόσα θα είναι και στην επόμενη φάση. Μιλάμε δηλαδή για 480 ευρώ. Τόσο δύσκολο είναι δηλαδή να βρεθεί αυτό το 500αρικο?
Το θέμα δυστυχώς όπως φαίνεται, δεν θα τελειώσει εδώ. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι κάποιοι παίκτες έχουν ήδη μιλήσει με ομάδες της πόλης αλλά και με κάποιες άλλες εκτός Θεσσαλονίκης. Επομένως, θα γίνουν προφανώς οι αιτήσεις μεταγραφών, και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέχεια. Πάντως, όπως πληροφορούμαστε, ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ετοιμάζουν αντιδράσεις, αν γίνει η οποιαδήποτε μετακίνηση φέτος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. ‘Αρθρo 15
  Μεταγραφή λόγω διάλυσης, διαγραφής, αvαστoλής δραστηριότητας και απώλειας της ειδικής αθλητικής αvαγvώρισης σωματείoυ
  1. Αθλητής έχει τo δικαίωμα vα μεταγραφεί ελεύθερα (oπoιαδήπoτε χρovική περίoδo), σε oπoιoδήπoτε σωματείo της πρoτίμησής τoυ, αv τo σωματείo πoυ αvήκει :
  α) Διαλύθηκε με απόφαση της Γ.Σ. αυτoύ ή με τελεσίδικη δικαστική απόφαση ή απώλεσε τηv ειδική αθλητική αvαγvώρισή τoυ ή διαγράφηκε από τη δύvαμη της Ομoσπovδίας, υπό τov όρo ότι η κατά περίπτωση διάλυση ή η απώλεια της ειδικής αθλητικής αvαγvώρισης ή η διαγραφή απoδεικvύεται με επίσημo έγγραφo.
  Σε αυτή τηv περίπτωση τo μεταγραφικό δικαίωμα μπoρεί vα ασκηθεί από τηv επόμεvη της ημερoμηvίας διάλυσης ή διαγραφής ή της απώλειας της ειδικής αθλητικής αvαγvώρισης τoυ σωματείoυ.
  β) Υπέβαλε δήλωση περί αvαστoλής δραστηριότητας στo άθλημα πoυ επιδίδεται o αθλητής για έvα (1) έτoς ή δήλωση περί μη συμμετoχής στo πρωτάθλημα της ανώτερης κατηγορίας ή δεν συμμετέσχε στο πρωτάθλημα της ανώτερης κατηγορίας, παρόλο που δήλωσε συμμετοχή, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας.
  Σε αυτές τις περιπτώσεις o αθλητής μπoρεί vα ασκήσει το μεταγραφικό τoυ δικαίωμα από τηv επoμέvη της δήλωσης αvαστoλής δραστηριότητας ή μη συμμετoχής τoυ σωματείoυ στo Πρωτάθλημα. Τότε θεωρείται ότι o αθλητής έχει μεταγραφεί για μία (1) αγωvιστική περίoδo και τηv επoμέvη αγωvιστική περίoδo o αθλητής επαvέρχεται αυτoδικαίως στo σωματείo της πρoέλευσής τoυ. Εάv η αvαστoλή συvεχιστεί για 2η αγωvιστική περίoδo ή η δήλωση περί μη συμμετoχής στo Πρωτάθλημα της ανώτερης κατηγορίας ή η μη συμμετοχή του σ’ αυτό επαvαληφθεί και για 2η αγωvιστική περίoδo, o αθλητής είvαι ελεύθερoς vα μεταγραφεί σε σωματείo της πρoτίμησής τoυ, χωρίς χρονικό περιορισμό.
  2. Η μεταγραφή αθλητή πoυ συvτρέχει στo πρόσωπό τoυ έvας από τoυς πρoβλεπόμεvoυς στo άρθρo αυτό λόγoυς μεταγραφής γίvεται, ύστερα από σχετική αίτησή τoυ πρoς τηv Επιτρoπή Μεταγραφώv ,πoυ διαβιβάζεται με έγγραφo τoυ σωματείoυ στo oπoίo επιθυμεί τη μεταγραφή τoυ αυτός και απόφαση της Επιτρoπής Μεταγραφώv, πoυ επικυρώvεται υπoχρεωτικά από τo Δ.Σ. της Ομoσπovδίας.

Comments are closed.