ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ…

0
119

Κάτι πραγματικά ασύλληπτο για τα ελληνικά δεδομένα και για τον ίδιο τον Χανιώτη πρωταθλητή σκιαγραφούν σε δημοσίευμα τους οι Αμερικανοί σχετικά με τον Απόστολο Παπαστάμο.

Ειδικότερα, η εκτίμηση τους, που γίνεται από τον Καναδό, Τζέημς Σάδερλαντ σε ιστοσελίδα κολύμβησης των ΗΠΑ (swimswam.com), είναι ότι ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, ο οποίος χαρακτηρίζεται σαν «ανερχόμενος Ελληνας κολυμβητής» θα τερμάτιζε στην ιδιαίτερα τιμητική 4η θέση στο αγώνισμα των 400μ. μικτή, με τον εντυπωσιακό χρόνο 4:09.13, ξεπερνώντας μεταξύ άλλων, τον Αμερικανό Τζέϊ Λίθερλαντ με 4:09.34 και τον Βρετανό Μαξ Λίτσφιλντ με 4:09.67.

Αυτό επισημαίνεται, λοιπόν, σε σχετικό άρθρο που υπογράφει ο Σάδερλαντ, ο οποίος και καταπιάνεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αναβλήθηκαν στο Τόκιο, εκτιμώντας με το τι κατά την κρίση του θα γινόταν στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας των αγωνισμάτων για την κολύμβηση από τις οκτώ συνολικά, που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Γράφει ο Σάδερλαντ:

«Έχοντας την μεγάλη επιτυχία και τον καλύτερο χρόνο των τελευταίων δύο ετών, συμπεριλαμβανομένου του παγκόσμιου ρεκόρ, ο πέμπτος γρηγορότερος όλων των εποχών (με 4:06.09) ο Ιάπωνας Σέτο θα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της κούρσας των 400μ. μικτή ατομική ανδρών.
Εκτοξεύοντας το προβάδισμα του, ο Σέτο θα μπορούσε να γύριζε με ρυθμό παγκοσμίου ρεκόρ στο 54.26 και θα «πετούσε» για το χρυσό μετάλλιο με τον καταπληκτικό χρόνο 4:04.91 και θα γινόταν έτσι ο δεύτερος αθλητής που θα έσπαγε το φράγμα των 4:05.
Ο συμπατριώτης του Σέτο, ο Κεσούκε Χαγκίνο, ο υπερασπιζόμενος πρωταθλητής από το 2016, θα έκανε ένα τελικό 27.36 για να κερδίσει τον Αμερικανό Κάλιτς για το ασημένιο μετάλλιο στο 4:06.94, δημιουργώντας φρενίτιδα στο γηπεδούχο πλήθος για το «1-2» στο εναρκτήριο αγώνισμα.
Ο Κάλιτς παίρνει το χάλκινο στο 4:07.15, ακριβώς εκεί που βρισκόταν στα δοκιμαστικά, ενώ ο ανερχόμενος Ελληνας κολυμβητής Απόστολος Παπαστάμος (4:09.13) ξεπερνά τον Αμερικανό Τζέϊ Λίθερλαντ (4:09.34) και τον Μαξ Λίτσφιλντ της Μεγάλης Βρετανίας (4:09.67) για τέταρτος».

Πέραν των πολύ τιμητικών σχολίων, που αναφέρουν οι Αμερικανοί για τον Παπαστάμο, το σίγουρο είναι ότι ο χρόνος αυτός για τον Χανιώτη πρωταθλητή με 4:09.13 θα ήταν ένα ασύλληπτο πανελλήνιο ρεκόρ, μετά το 4:11.93 που είχε σημειώσει στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, που είχε διεξαχθεί στη Βουδαπέστη και μάλιστα παραμένει ως σήμερα παγκόσμιο ρεκόρ για την κατηγορία των εφήβων.

Να είναι έτσι τα πράγματα το 2021 για τον Απόστολο, όπως τα περιγράφουν οι Αμερικανοί; Πάντως το Τόκιο «περιμένει»… Ιδωμεν… ΠΗΓΗ: ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ