ΟΑΚΑ: ΘΗΛΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

1
1026

Η ώρα της επιστροφής στην κανονικότητα πλησιάζει. Η επόμενη μέρα όμως δεν θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη. Μακάρι να διαψευστούν όλοι όσοι έχουν αντίθετη άποψη, αλλά οι δυσχέρειες και τα προβλήματα θα είναι για πολλούς αξεπέραστα.

Τα προβλήματα εστιάζονται περισσότερο στα σωματεία που φιλοξενούνται σε εθνικά κολυμβητήρια. Η συνεννόηση με τους δήμους, αναφορικά με τα δημοτικά κολυμβητήρια, δείχνει πολύ πιο εύκολη για τους εκπροσώπους των συλλόγων.

Εκεί που τα πράγματα χρειάζονται κρατική και ίσως πρωθυπουργική παρέμβαση, είναι στα εθνικά κολυμβητήρια.

Κλασικό παράδειγμα αποτελεί το ΟΑΚΑ. Εκεί όπου αρκετοί σύλλογοι νοικιάζουν διαδρομές για να φιλοξενήσουν τα κολυμβητικά τους, και όχι μόνο, τμήματα. Σωματεία όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ωκεανός, Ο Νηρέας Χαλανδρίου, η Ροή, ο ΟΦ Νέας Ιωνίας, η Αργώ, τα Σκαθάρια Μεταμόρφωσης και πολλά άλλα σωματεία.

Μερικά από τα ανωτέρω σωματεία πληρώνουν περίπου 8000 € το μήνα στην διοίκηση του εθνικού αυτού κέντρου, προκειμένου να διατηρήσουν τις διαδρομές που έχουν στη διάθεσή τους!!!

Τι θα γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση; Πως θα αντιμετωπιστεί το γεγονός ότι από τα μέσα Μαρτίου τα σωματεία δεν έχουν καμία δραστηριότητα; Τι θα κάνει η διοίκηση του κέντρου;

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας η διοίκηση ζήτησε από τα σωματεία να πληρώσουν την συνδρομή του μήνα Απρίλη, την στιγμή που δεν είχαν καμία δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο. Ουσιαστικά τα σωματεία αντιμετωπίστηκαν όπως οι επιχειρηματίες που με κρατική απόφαση καλούνται να πληρώσουν το 60% του ενοικίου στον ιδιοκτήτη! Ιδιοκτήτης του ΟΑΚΑ είναι το Κράτος!!!.

Το θέμα, όσο σύνθετο και δύσκολο κι αν φαίνεται, είναι απλό και εύκολο.

Το κράτος, με απόφαση του Υφυπουργού, δεν πρέπει να ζητήσει ενοίκιο από τα σωματεία για τους μήνες που ο χώρος ήταν κλειστός. Θα πρέπει να αποφασιστεί επίσης η σημαντική μείωση του ενοικίου από τη στιγμή που ανοίξουν τα κολυμβητήρια του ΟΑΚΑ και τα σωματεία λειτουργήσουν με υγειονομικούς περιορισμούς. Το ενοίκιο πρέπει να επανέλθει στην αρχική κατάσταση μόνο από τον Σεπτέμβριο, εάν και εφόσον λειτουργήσουν οι ακαδημίες και οι σχολές με κανονικούς ρυθμούς.

Pisina.net

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.