ΜΠΟΥΚΙΤΣ: «Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΗ»

0
300

Στον αγώνα μεταξύ Μόρναρ και Ερυθρό Αστέρα στο Σπλιτ της Κροατίας το Σάββατο (9/2), για την 13η αγωνιστική στην Αδριατική Λίγκα, η Σερβική αποστολή δέχθηκε επίθεση πριν το παιχνίδι από Κροάτες χούλιγκαν, με αποτέλεσμα ο αγώνας να αναβληθεί, αφού η ομάδα του Ερυθρού Αστέρα δεν πήγε στο παιχνίδι (ο προπονητής της ισχυρίστηκε ότι τραυματίστηκαν κάποιοι παίκτες και ο τερματοφύλακάς του είχε σπάσει τη μύτη του) . Η Ομοσπονδία της Σερβίας, προχώρησε σε μία ανακοίνωση, κατά την οποία κάνει γνωστό ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί, έως το τέλος της σεζόν, στο Σπλιτ και σε ακτίνα 200χλμ, λόγω της επίθεσης.

Η Κροατική Ομοσπονδία προέβη σε μία ανακοίνωση από τον αντιπρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο, Πέριτσα Μπούκιτς, καθώς και τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Ίβιτσα Τούτσακ, στην όποια απαντά στην απόφαση των Σέρβων. Οι δύο άνδρες καταδίκασαν την επίθεση σε βάρος της ομάδας του Ερυθρού Αστέρα, όμως βρήκαν την απόφαση των Σέρβων, να διεξαχθούν τα επόμενα παιχνίδια στη Σερβία ή στις «ασφαλείς πισίνες» της Κροατίας, ριζοσπαστική και ανέφικτη.

Ο Μπούκιτς, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Είμαστε ανοιχτοί στην επίλυση αυτής της κατάστασης, αλλά αν οι Σέρβοι επιμένουν στο αίτημά τους, το πρωτάθλημα δεν θα υπάρχει πια, τουλάχιστον όχι στη σημερινή του μορφή. Εμείς κατακρίνουμε την επίθεση σε βάρος του Ερυθρού Αστέρα, όμως η απόφαση της Σερβικής Ομοσπονδίας δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί». Με τη σειρά του, ο Ίβιτσα Τούτσακ ανέφερε: «Η απόφαση που προέρχεται από τη Σερβική Ομοσπονδία ήταν κακή. Η Κροατική Ομοσπονδία αντέδρασε άμεσα στο περιστατικό και τόνισε πως αυτό το είδος συμπεριφοράς δεν θα γίνει ανεκτό.»